Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2022

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’arribada dels Reis de l’Orient a Girona serà enguany més propera que mai

El campament reial s’ubicarà al parc de la Devesa, al Camp de Mart, i es passarà d’un únic campament a tres de diferents. L’acte final s’ha renovat i es traslladarà a La Copa. En tots els actes deixaran de participar-hi animals.

El pròxim 5 de gener, l’arribada de Ses Majestats a la ciutat de Girona vindrà acompanyada de novetats. L’Ajuntament de Girona i la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona treballen en una proposta que manté l’essència de l’anterior cavalcada i, a la vegada, afavoreix uns actes de Reis més captivadors i propers al públic assistent. Entre els acords destacats hi ha el fet de traslladar el campament reial al Camp de Mart i, l’acte final, a La Copa; eliminar la participació d’animals, i mantenir el gran guix dels actes i les accions del darrer any durant els dies previs, fent arribar la màgia reial a tots els barris de Girona.

“El dia 5 de gener Girona tornarà a viure un dia intens de màgia als carrers de tota la ciutat”, ha assegurat el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, qui ha destacat que, enguany, “tindrem els Reis de l’Orient més pròxims que mai hem tingut, i els infants podran gaudir de Ses Majestats a peu de carrer durant el recorregut i saludar-los de ben a prop durant el campament i l’acte final”.

Davant l’èxit històric del campament reial als Jardins de Fora Muralla i de la Infància, fer que provocava que l’espai acostumés a quedar complet, s’ha consensuat la decisió de traslladar el campament reial al parc de la Devesa, concretament al Camp de Mart.

El president de la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona, Xavier Serra, s’ha mostrat molt il·lusionat davant d’aquest canvi, remarcant el  fet que “permetrà passar d’un únic campament, el del Rei Gaspar, a tres de diferents, un per cada Rei. Aquest nou emplaçament, a més, n’augmentarà l’aforament i facilitarà l’arribada dels assistents amb accessos més fluids”. Amb la mateixa voluntat, també s’ha acordat traslladar la cerimònia de cloenda de la plaça del Vi a La Copa, també al parc de la Devesa. “Es tracta d’un acte renovat per tal que sigui més dinàmic i captivador per als més menuts i menudes, i que també n’augmentarà l’aforament”, ha valorat Xavier Serra.

El vicealcalde del consistori, Quim Ayats, a més, ha avançat que “una de les altres novetats més importants és que durant els actes deixaran de participar-hi animals, adaptant així l’arribada de Ses Majestats als nous temps i sensibilitats socials”. Amb l’eliminació de la tracció animal dels carruatges i donant més protagonisme als personatges i a les seves actuacions, Melcior, Gaspar, Baltasar i totes les comitives aniran a peu. D’aquesta manera, la proximitat passarà a ser un element encara més cabdal durant el recorregut.

Per altra banda, la regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers Hervàs, ha destacat que “mantindrem el gruix dels actes dels darrers anys, arribant a tots els barris de la ciutat” i ha remarcat “el treball conjunt amb les entitats que hi participen, i l'esforç de tots i totes per tal que Girona pugui viure la màgia dels Reis de l’Orient”.

Es treballa en un programa extens d’actes i accions, tant pel mateix dia 5 de gener com pels dies previs, que mantindrà la gran part d’activitats del darrer any, fent arribar la màgia reial a tots els barris de Girona, i integrant el màxim possible d’entitats i persones activistes de la ciutat en l’organització de l’arribada dels Tres Reis a la nostra ciutat.

Cal tenir en compte que, davant de possibles modificacions de la situació sanitària relacionada amb la COVID-19, poden haver-hi variacions en els actes plantejats. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Girona i la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona, també s’està treballant en possibles escenaris alternatius que permetin adaptar-se al màxim possible a nous contextos sanitaris.

El programa definitiu i la resta de detalls es donaran a conèixer durant les pròximes setmanes.

Web de Nadal
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.