Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El duo Tarta Relena presenta el disc “Fiat Lux” aquest diumenge a l’Auditori de Girona

La proposta, amb veu i electrònica, consta d’una posada en escena acurada i impactant que es podrà veure a les 19 h a la Sala de Cambra. Dijous 25 de novembre a les 17h tindrà lloc un assaig obert gratuït del projecte “The Silence of Sound” amb Alondra de la Parra i la GIO Symphonia

Aquest diumenge 28 de novembre, a les 19 h, l’Auditori de Girona acollirà la presentació del nou disc de Tarta Relena, Fiat Lux (The Indian Runners, 2021). El duo format per Marta Torrella i Helena Rosa presentarà un àlbum que explora el concepte de “ciclicitat” a partir del record, la nostàlgia i l’evocació de sentiments, amb una posada en escena acurada i impactant. Les entrades ja estan a la venda a www.auditorigirona.org.

Des de la perspectiva que allò que s’anomena folklore és un repertori viu i en moviment, Tarta Relena neix el 2016 com un projecte de dues cantants per explorar a cappella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals. Lluny de voler crear un segell d’allò tradicional, el duo es fa seu un repertori que va des de músiques de tradició oral fins a cançons d’autor que d’una manera o altra es relacionen amb l’àrea geogràfica del Mediterrani. Als seus arranjaments, els timbres tan diferents de les dues veus s’enllacen i flueixen, s’allunyen en dissonàncies i es retroben. Sempre buscant la complexitat en la senzillesa i la màxima expressió amb el mínim d’elements.

El gener de 2019 Tarta Relena va publicar el primer treball discogràfic titulat Ora Pro Nobis (The Indian Runners, 2019), Premi Enderrock de la crítica al millor disc de folk del 2019, que consta de vuit cançons a cappella amb una presència subtil de l’electrònica. L’abril del 2020, durant el confinament, publiquen el segon treball, Intercede Pro Nobis (The Indian Runners, 2020), reconegut per Rockdelux com el millor EP nacional del 2020, que incideix en la importància del diàleg entre la veu i l’electrònica. Fiat Lux (The Indian Runners, 2021) és el primer disc de llarga durada, una exploració del concepte de “ciclicitat” a partir del record, la nostàlgia i l’evocació de sentiments. A través de les històries de personatges poderosos i transcendents en el temps, s’explora l’atemporalitat i la transcendència d’aquestes veus i els seus discursos, tot revisitant-les i cantant-les des de la perspectiva actual. Encarnen referents com la Verge Maria, la Safo de Lesbos o la tribu de dones paixtu a l’Afghanistan, i mostren que segles després, hi ha històries i processos emocionals que segueixen tenint vigència en ple segle XXI. 

Fiat Lux és una coproducció de Tarta Relena i The Indian Runners amb l’(a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles i La Marfà – Centre de creació musical de Girona, i arribarà a l’Auditori de Girona amb una posada en escena acurada i impactant que complementa les veus i l’electrònica de les dues artistes. Les entrades per al concert ja estan a la venda i es poden adquirir a www.auditorigirona.org. Seguint la normativa actual, a l’Auditori de Girona se segueixen aplicant de manera estricta totes les mesures per fer de l’equipament un espai segur.

Estada de creació del projecte “The Silence of Sound”
Al llarg d’aquesta setmana, la directora mexicana Alondra de la Parra assaja l’espectacle The Silence of Sound amb la GIO Symphonia a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona. The Silence of Sound és un espectacle musical i escènic que explica un viatge vital a través de la clown Gabriela Muñoz, l’orquestra i la seva directora. Demà dijous, 25 de novembre tindrà lloc a l’Auditori un assaig obert de l’espectacle per tot el públic que hi vulgui assistir. L’assaig serà gratuït i no caldrà prèvia reserva.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.