Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull la mostra fotogràfica de talent emergent a l’espai públic INPUT

En el marc del projecte, que ha obtingut un Ajut Girona Kreas 2020, diverses banderoles de la ciutat es transformaran en una exposició a l’aire lliure des d’ara fins a finals de desembre.

Un dels projectes seleccionats

Girona acollirà fins a finals de desembre la primera edició de la mostra fotogràfica de talent emergent a l’espai públic INPUT. Es tracta d’un projecte beneficiari d’una de les beques Girona Kreas 2020 de l'Ajuntament de Girona, que també compta amb el suport de la Diputació de Girona. Aquest matí, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director de l’INPUT, Marc Auladell, i les dues fotògrafes participants a la mostra, Marta Ribas i Mar Yue Teixidor, han presentat la iniciativa.

“L’objectiu de l’INPUT és dinamitzar l’espai públic de la ciutat i transformar-lo un punt expositiu i de contemplació de la feina de joves fotògrafs i fotògrafes de la demarcació gironina, per esdevenir un puntal per a la cultura visual”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats, qui ha assegurat que “el projecte és una mostra del talent i el potencial de l’art local i del valor del quilòmetre zero”.

A partir d’avui, tothom qui passegi pel parc Central de Rafael Masó i Valentí podrà gaudir d’aquesta exposició singular a l’aire lliure. En aquest sentit, les banderoles de la via pública de la ciutat, reservades habitualment per a la publicitat, es transformaran en una exposició que donarà visibilitat al talent emergent del territori en l’àmbit fotogràfic, així com a les seves creacions.

En aquesta primera edició, la mostra ha col·laborat amb l’Escola Universitària ERAM per seleccionar les dues artistes finalistes que exposaran la seva obra al parc Central, les fotògrafes Marta Ribas i Mar Yue Teixidor.

Per una banda, la palamosina de 22 anys Marta Ribas presentarà “Contra-utopia”, un projecte fotogràfic basat en la progressió d'una societat utòpica cap a una imminent distòpia, on el protagonista condueix l’espectador a través de la idealització del futur, i que conclou amb les parts més negatives i indesitjables d'aquest temps proper. D’altra banda, la proposta de la gironina de 21 anys Mar Yue Teixidor té per títol “SUBSOL”, i consisteix en un assaig fotogràfic que arrenca amb un discurs enfocat al temps i que posa en dubte la permanència de la memòria.

A través d’aquesta proposta física ubicada en un espai públic, la mostra vol evidenciar l’existència d’un món cada dia més digital i canviant, on les xarxes socials revelen milions de fotografies al dia i on la força d'aquestes s'esvaeix en un mar semiòtic impossible d'aturar. 

Podeu consultar més informació sobre l’INPUT al perfil d'Instagram @inputgirona

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.