Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari de novembre del 2021

El Ple ha tingut lloc el dia 8 de novembre del 2021.

Avui ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sessió plenària ordinària corresponent al mes de novembre del 2021 en format presencial. El ple es transmet en directe a través del web municipal. L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha presidit el Ple i ha donat el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa ha exposat els informes de Presidència amb dades sobre el mercat laboral a la ciutat i sobre la situació actual de la pandèmia de la COVID-19 a la regió sanitària de Girona. Tot seguit s'han aprovat els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i s'ha procedit a les votacions dels diferents punts que s’han portat a les comissions informatives prèvies.

En primer lloc s'han debatut els punts 4 i 5 dins de la Comissió Informativa d’Alcaldia. El punt 3 (Aprovar inicialment la modificació de l'article 7 del Reglament del Nomenclàtor) s'ha aprovat per unanimitat; mentre que el punt 4, sobre la modificació de l'acord pres pel ple extraordinari de 9 de juliol de 2019 de creació de les comissions informatives de caràcter permanent així com els membres que les integren, s'ha aprovat per 14 vots a favor (JuntsxCat, ERC i la regidora no adscrita) i 13 abstencions (Guanyem Girona, PSC i Cs).

En segon lloc s'han tractat els dos punts de la Comissió Informativa de Territori. En el cas del punt 5, sobre la modificació pressupostaria pressupost despeses corrents 2021 per a cobrir necessitats de la subàrea d'Urbanisme i Activitats, aquest punt s'ha aprovat per 14 vots a favor (JuntsxCat, ERC i Cs), 7 abstencions (Guanyem Girona i la regidora no adscrita) i 6 en contra (PSC).

La portaveu del PSC Sílvia Paneque ha explicat el vot negatiu del seu grup amb motiu de dos temes que els “preocupen”. “D’una banda, per la disminució de la partida de serveis de manteniment d’edificis municipals, que no sabem com es compensarà i, d’altra banda, per les externalitzacions de serveis de l’Àrea d’Urbanisme per manca d’efectius. En aquest sentit, proposem una reflexió profunda sobre els efectius d’aquesta àrea per una ciutat que ha crescut”, ha argumentat Paneque.

Quant al punt 6 (Conveni entre l'Ajuntament de Girona i l'Ajuntament de Salt per a l'encomana de gestió per al control integrat de plagues), aquest s'ha aprovat per unanimitat.

En el marc de la Comissió Informativa de Drets de les Persones, s'ha debatut un únic punt, el punt 7, sobre l’aprovació de les bases de la beca Girona Premi d'Europa, que també es s'ha aprovat per unanimitat.

La resta de punts, del punt 8 a l’11, formaven part de la Comissió Informativa d’Hisenda i Règim Interior. El punt 8 (Proposta d'aplicació d'un sistema de complement de productivitat per al personal de l'Oficina d'Assistència en Matèria de Registre de l'Ajuntament de Girona), ha quedat sobre la taula; el punt 9 (Declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -rehabilitació de les façanes de la “Casa ArdIaca” situada a la pujada Catedral 10-) s'ha aprovat per unanimitat; el punt 10 (Transferència entre partides pressupost prorrogat 2021) s'ha aprovat per 15 vots a favor (JuntsxCat, ERC, Cs i la regidora no adscrita) i 12 abstencions (Guanyem Girona i PSC) i, finalment, el punt 11 (Modificació pressupostària pressupost 2021 Transport Públic) s'ha aprovat per 14 vots a favor (JuntsxCat, ERC i Cs) i 13 abstencions (Guanyem Girona, PSC i la regidora no adscrita).

A continuació s'han debatut dues propostes urgents. La primera, (Adjudicar la concertació de l'operació de crèdit prevista al pressupost de l’Ajuntament de Girona per a l'exercici 2021, destinada al finançament de les inversions), s'ha aprovat per 26 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, PSC, ERC i Cs ) i 1 en contra (regidora no adscrita). 

Per contra, la segona, sobre declarar la reversió automàtica a l'Ajuntament de Girona de la titularitat del local dels baixos de l'edifici del carrer Torín, 8, s'ha aprovat per unanimitat.

Per acabar s'han debatut les tres mocions que anaven al Ple, totes elles presentades pels grups municipals. La primera, (per una proposta global de serveis i actuacions per a la petita infància) l'ha  presentat el grup municipal de Guanyem Girona, l'ha defensat el regidor del grup Pere Albertí i s'ha aprovat per 13 vots a favor (Guanyem Girona, PSC i Cs ) i 14 abstencions (JuntsxCat, ERC i la regidora no adscrita).

La segona moció, que ha presentat el grup el grup del PSC “per actuar contra el conreu i tràfic de marihuana a Girona”, s'ha aprovat per 8 vots a favor (PSC, Cs i la regidora no adscrita), 13 abstencions (JuntsxCat i ERC) i 6 en contra (Guanyem Girona). La moció l'ha defensat el regidor del grup Juan Antonio Balbín.

Pel que fa a la tercera moció, l'ha presentat la regidora no adscrita Míriam Pujola sol·licitant la celebració anual d'un ple extraordinari per a debatre l'estat de la ciutat, l'ha defensat la mateixa regidora Pujola, i s'ha aprovat per 20 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, ERC i la regidora no adscrita ) i 7 abstencions (PSC i Cs).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies i, després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa ha clos el Ple. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.