Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

“Art en petit format” i “Tempus fugit” tancaran l’any expositiu de La Mercè

Per primera vegada al centre es presenta una exposició amb peces de joieria artística. La inauguració es realitzarà de forma conjunta demà, 4 de novembre, a les 19 h.

Joia de Nausica Masó

Les artistes Montserrat Lacomba, Nausica Masó i Imma Viñals, amb “Art en petit format. Tres visions de joieria contemporània gironina”, i l’artista Elena Olivé, amb “Tempus fugit”, tancaran l’any expositiu de La Mercè. Les dues mostres s’inauguraran demà, 4 de novembre, a les 19 h, amb un acte conjunt que comptarà amb la presència de les artistes. Ambdues exposicions es podran visitar fins al 22 de desembre, a la sala d’exposicions de La Mercè. 

Amb la mostra col·lectiva “Art en petit format. Tres visions de joieria contemporània gironina”, les tres artistes joieres de terres gironines ens presenten tres aproximacions a la joieria contemporània a partir d'algunes de les seves peces més recents, fetes amb diferents materials i tècniques. Amb nombroses exposicions a la seva esquena, tant a Catalunya com a l’estranger, les tres artistes exposen per primera vegada al Centre Cultural La Mercè de Girona les seves peces de joieria artística.

Montserrat Lacomba (el Vendrell, 1958) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i també ha fet cursos de joieria a l’Escola Massana. Ha participat en exposicions de pintura i joieria. Durant anys s’ha dedicat a promoure la joieria contemporània a la xarxa, i ha estat membre del col·lectiu Joyas Sensacionales coordinat per la joiera Silvia Walz. Des de fa un any té el seu taller a Fontanilles (Baix Empordà).

Nausica Masó Ribera (Girona, 1965) va començar el seu projecte artístic l'any 1983. Fins a l'any 1995 va fer cursos de ceràmica a la Bisbal d'Empordà, de pintura amb Domènec Fita, d'escultura al Centre Cultural La Mercè, d'esmalts al foc i de joieria a l'Escola Llotja de Barcelona. Ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives. L'any 1994 va ser seleccionada amb una beca pel V Seminario de Joyería del concurs Diamantes Hoy de De Beers. L'any 1997 va prendre part en l'exposició de joies de la Fira Mundial de Basel (Suïssa). Part de la seva obra ha estat publicada en diferents guies i revistes del sector joier. Actualment treballa al seu taller botiga de Girona on s'especialitza en la creació de joies úniques i personalitzades.

Imma Viñals Plana (Olot, 1972) va créixer en un entorn rural i des de petita es va sentir atreta per l’art en les seves diferents vessants. Va estudiar escultura a l’Escola Massana, on va conèixer la joieria. Va treballar al taller de Juan Ayuso, a Girona, com a aprenenta. Ha fet diversos cursos amb Judy McCaig, al Taller Perill. També és diplomada en educació social i ha treballat durant setze anys en projectes socials i expressió artística, a Teas BCN i a la Fundació Astrid 21 de Girona. Actualment compagina el seu treball personal amb la feina de mestra de taller de joieria a l’Escola Municipal d’Art de Girona (La Mercè).

D’altra banda, “Tempus fugit” és el resultat del procés de reflexió de l’artista Elena Olivé al voltant del significat d’allò que és efímer. Aquest treball ha sorgit de l’estudi exhaustiu d’un munt de documents que representen el passat d’un col·lectiu de jubilats i pensionistes, les identitats dels quals s’han anat esborrant amb els anys. Tot plegat ha fet reflexionar a l’artista sobre el significat d’allò que és efímer. Per a ells va resultar ser un repte i un esforç poder recuperar aquells drets que els corresponien, i a ella li ha permès fer una reflexió al moment de recollir tots aquests rastres vitals. Amb aquests documents ha volgut donar forma a una obra que, per estar feta amb paper, també serà efímera. Mentre dura aquesta mostra, allò que té l’inici en el passat pren una dimensió artística en el present.

Elena Olivé Nogareda (Girona, 1948) va començar la seva formació artística el 1969 a l'Escola Massana de Barcelona, posteriorment va seguir els seus estudis amb Domènec Fita i als tallers d’Eina i de l’Escola Municipal d'Art de Girona (La Mercè). Entre el 1976 i el 1979, va realitzar diverses exposicions col·lectives al Museu de Granollers i a la Fontana d'Or de Girona sobre el tapís a Catalunya. A partir del 1979 i fins al 2000, va realitzar exposicions individuals de tapís i pintura a Girona, Roses, Ceret, Roma, Vic, Lleida i Tarragona. L’any 2014 va realitzar una exposició de Vídeo-Art i el 2015 va exposar “Entropia” al Museu d’Art de Girona.

Totes les exposicions i activitats són gratuïtes. Més informació a www.girona.cat/ema 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.