Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona realitza l’ofrena floral al president de la Generalitat Lluís Companys

L’acte ha tingut lloc aquest migdia amb motiu de la commemoració del 81è aniversari de l’afusellament del polític català

Imatge de l'acte d'avui

L’Ajuntament de Girona ha realitzat aquest migdia l’ofrena floral al polític català i president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, amb motiu de la commemoració del 81è aniversari del seu afusellament. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit l’acte juntament amb el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i els portaveus dels grups municipals de Guanyem, Lluc Salellas, i del PSC, Sílvia Paneque, a banda de l’assistència de diversos regidors i regidores del consistori gironí.

“El que defensem és la preservació dels drets humans, les llibertats individuals i col·lectives, i això hauria d’interpel·lar absolutament tothom perquè són inalienables. Poder fer aquest acte, que es realitza des de fa molts anys, ha de servir per reivindicar que està passant el mateix que abans: l’Estat només sap actuar d’una manera, que és a través de la por. Cal reivindicar que això s’ha de revertir perquè va en contra dels drets humans de les persones i dels col·lectius”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona.  

L’homenatge ha tingut lloc a la plaça de Lluís Companys del barri de Pla de Palau – Sant Pau, on hi ha un bust dedicat al president de la Generalitat, obra de l’escultor Josep Maria Subirachs. Un cop feta l’ofrena floral, les persones assistents han cantat “Els segadors”, himne oficial de Catalunya.

El president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1934 i 1940 va ser afusellat el 15 d’octubre del 1940, avui fa just 81 anys, al castell de Montjuïc de Barcelona després d’un consell de guerra sumaríssim. Companys va ser el 132è president de la Generalitat de Catalunya, en substitució de Francesc Macià, qui havia estat el primer president del Parlament de Catalunya l’any 1932.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.