Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’associació Puntaires de Girona organitza diferents actes per celebrar els 25 anys de l’entitat

Les propostes compten amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya

L’associació Puntaires de Girona ha organitzat diferents actes aquesta tardor per celebrar els 25 anys de l’entitat. Les propostes compten amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, i s’engloben sota el lema “Cap dona en l’oblit”, unint-se al moviment Efecte Matilda. Es tracta d’una campanya internacional per denunciar la transparència que pateixen les dones en l’àmbit científic. En aquest sentit, el col·lectiu s’ha sumat al manifest per reivindicar la història de grans puntaires, el nom de les quals ha quedat amagat darrere el nom d’un gran dissenyador, o de grans artistes a qui ningú va valorar els treballs. 

“Fer punta és una tradició a casa nostra, és un art que moltes vegades queda relegat a l’àmbit domèstic, de manera que no té el reconeixement que es mereix. Per això cal destacar tota la feina que fa l’associació per posar en valor aquesta pràctica, i tot l’esforç que destinarà als actes de celebració dels 25 anys, que permetran que tota la ciutadania comprovi la qualitat de molts treballs i pugui conèixer experiències de tot el món al respecte”, subratlla l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

"L'associació de puntaires de les comarques de Girona és una peça imprescindible de la riquesa del teixit identitari i cultural de la nostra demarcació. Té el valor afegit que incorpora una mirada de gènere singular que, a través de l’art, enllaça diverses generacions de dones", ressalta el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

“Visibilitzar les dones i el talent femení és necessari per eliminar desigualtats, però també per recuperar referents i crear-ne de nous; per això és rellevant que les Puntaires de Girona celebrin el seu 25è aniversari reclamant que no quedi ‘cap dona en l’oblit!’. Una commemoració reivindicativa que ens permetrà apropar-nos a aquest col·lectiu d’artistes i gaudir de les seves obres; una bona oportunitat per impregnar-nos de tradició i creativitat”, afirma la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Laia Cañigueral. 

El programa arrencarà amb una exposició internacional de puntes que es podrà veure en dos equipaments de la ciutat amb propostes diverses del 21 d’octubre a l’11 de novembre. El Centre Cultural La Mercè acollirà obres de punta d’artistes d’arreu del món, d’Alemanya, Andorra, Anglaterra, Austràlia, Califòrnia, Eslovènia, Finlàndia, Nova Zelanda i Flandes, així com de Catalunya, Aragó, Galícia i Madrid. Totes elles tenen un tema en comú: cap dona en l’oblit. L’exposició s’inaugurarà el pròxim dijous, dia 21 d’octubre, a les 19 h amb la conferència d’obertura “Música i puntes, un experiment” a càrrec de l’artista Tarmo Thorsen (Finlàndia). 
 
L’altre espai és El Modern, el qual s’omplirà de vida per acollir treballs especials de puntes: peces col·lectives, de grans dimensions, i utilitzades al cinema o al teatre. Es podrà veure la creació de puntes i ceràmica de l’escola municipal d’art de Lovaina, obres de Temps de Flors i elements de vestuari d’artistes d’arreu del món fets amb puntes. També hi haurà una nova obra col·lectiva de les Puntaires de Girona, un homenatge a El Modern recuperat. 

A més, durant els dies de la mostra, es duran a terme diferents conferències sobre l'art de les puntes, cada dijous a les 18 h, a La Mercè i pel canal de YouTube de les Puntaires de Girona, que s’hi podrà accedir des del seu web.
 
D’altra banda, el Pati de les Magnòlies de la Generalitat de Catalunya acollirà una marató de puntes de coixí, el cap de setmana del 6 i 7 de novembre. Una cinquantena de puntaires mostraran l’art de fer puntes de coixí en públic, de les 10 a les 19 h. També s’oferirà una exposició d’obres originals de les Puntaires de Girona. 
 
Finalment, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona es podrà veure una exposició de ventalls de punta, del 20 de novembre a l’11 de desembre. La mostra compta amb quasi 200 ventalls de les Puntaires de Girona de valor tècnic, artístic, històric, d’una tècnica puntaire exquisida i de materials finíssims; amb barnillatges antics, d’artesanes restauradores. La proposta s’inaugurarà el dissabte, 20 de novembre, amb la Diada de la patrona de les puntaires, a les 11 h. L’acte anirà acompanyat del dinar de l’associació. 
 
Per a més informació i per inscriure’s a les propostes es pot consultar el web de les Puntaires de Girona o el programa dels 25 anys.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.