Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari virtual d’octubre del 2021

El Ple va tenir lloc el dia 11 d’octubre del 2021.

El dilluns 11 d’octubre va tenir lloc la sessió plenària ordinària corresponent al mes d’octubre de 2021. En aquesta sessió es va recuperar el format presencial, amb les mesures de seguretat indicades per evitar contagis de la COVID-19. El ple se segueix transmetent en directe a través del web municipal. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Primer de tot, l’alcaldessa va llegir una declaració institucional conjunta per treballar per tal que el temps es reconegui com un dret per a la ciutadania, així com per desenvolupar i fomentar altres accions relacionades. Llavors es va aprovar la urgència i es va donar compte al ple del canvi de la regidora del grup municipal de Ciutadans, Míriam Pujola, a regidora no adscrita. 

Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades sobre la situació actual de la pandèmia de la COVID-19 a la regió sanitària de Girona. Acte seguit es van aprovar les resolucions judicials i administratives a donar compte al ple, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En primer lloc, es va debatre al ple l’únic punt de la Comissió Informativa d’Alcaldia. El punt 5 (estimar parcialment les al·legacions presentades a les bases generals reguladores de les subvencions en règim de concurrència competitiva per a programes i activitats de promoció de la salut adreçats a la ciutadania de Girona) es va deixar sobre la taula. 

En el cas de la Comissió Informativa de Territori també es va portar un sol punt a votació. En aquest cas, el punt 6, sobre aprovar provisionalment la Modificació Puntual del text refós del Pla General d'Ordenació Urbana núm. 79 per a la regulació de les condicions d'accessibilitat i eficiència energètica en els edificis existents, es va aprovar per unanimitat.

Abans de passar a altres qüestions, es van debatre dues mocions que anaven al Ple i que estaven presentades pels grups municipals. La primera, de defensa del territori i rebuig al projecte d'ampliació de l'Aeroport del Prat i de priorització del TAV a Reus i Girona, la va presentar el grup municipal de Guanyem Girona i la va defensar el portaveu del grup, Lluc Salellas. La moció es va desestimar per 16 vots en contra (JuntsxCat, PSC i Cs), 4 abstencions (ERC) i 6 a favor (Guanyem Girona). 

La segona, per l'aprovació de polítiques d'ocupació pels col·lectius especialment afectats per la pandèmia de la COVID-19, la va presentar el grup del PSC i la va defensar la regidora Mònica Ferrer. Aquesta moció es va aprovar per unanimitat.

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies, feta la part de control, i després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple.

Ordre del dia
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.