Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona apropa les eines de la fabricació digital a la ciutadania amb tallers i xerrades

Per aquesta tardor s’han organitzat diferents activitats relacionades amb la impressió 3D, la robòtica, la soldadura electrònica i el present i futur de les criptomonedes.

L’Ajuntament de Girona, a través del Laboratori Social d’Innovació, ha organitzat pel mes d’octubre i novembre sis tallers dedicats a la fabricació digital i una xerrada en línia sobre el present i el futur de les criptomonedes. Totes les activitats són gratuïtes i tenen per objectiu apropar les eines i els procediments de la fabricació digital a la ciutadania, així com el debat de les tecnologies digitals.

Els tallers tractaran temes com la impressió 3D, la robòtica i la Internet de les Coses i la soldadura electrònica, entre d’altres. Serviran també per donar a conèixer alguns dels materials de fabricació digital que té el taller del Laboratori Social d’Innovació i que posa a l’abast de la ciutadania interessada a poder desenvolupar algun projecte vinculat amb les tecnologies digitals. 

"L’objectiu d’aquest programa de formació és capacitar la ciutadania de forma inclusiva en la fabricació digital, com un recurs per empoderar-la i ajudar a reduir l’escletxa digital. Des de l'Ajuntament de Girona perseguim el repte d'una Girona més tecnològica, afavorint la innovació, fomentant l’aprenentatge i la creació col·laborativa, per tal que la tecnologia esdevingui un sector estratègic de cohesió social i d’impuls econòmic a la nostra ciutat”, afirma la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

“Impressió 3D bàsica” serà el primer dels tallers i es farà el dimecres 13 d’octubre a les 10 h. La sessió servirà per aprendre la configuració bàsica d’una impressora 3D i fer les primeres impressions. Seguirà el “Curs d’iniciació a l’Arduino” els dies 14 i 21 d’octubre a la tarda (de les 17.15 a les 20.30 h) per aprendre a controlar objectes mitjançant la programació electrònica amb plaques Arduino. El curs anirà a càrrec de l’artista resident a La Volta de Sant Narcís, Nicolas Saganias.

El dimecres 20 d’octubre al matí està previst el curs “Plotter de tall bàsic”, un taller que consisteix en conèixer la tècnica del tall assistit per ordinador sobre vinil o cartolina. Durant la sessió s’aprendrà a preparar els fitxers i el funcionament de la talladora. 

El primer taller del mes de novembre serà el del dia 3 a la tarda (de les 17.30 a les 19.30 h). Estarà dedicat a la soldadura electrònica bàsica i estarà impartit per Nicolas Saganias. En ell s’aprendrà de forma pràctica a soldar amb estany components d’electrònica. 

El dissabte 13 de novembre està previst un taller dirigit especialment al personal de l’àmbit educatiu i del lleure interessat a apropar les STEAM (la Ciència, la Tecnologia, l’Enginyeria, l’Art i les Matemàtiques) al seu alumnat. Es realitzaran alguns dels projectes basats en robòtica o Internet de les Coses que proposen els vídeos tutorials realitzats recentment pel Laboratori Social d’Innovació per fer a classe o a casa. D’aquesta manera, aquells professionals del món educatiu i del lleure interessats a dur a terme els projectes amb els nois i noies podran provar-los abans amb el suport professional d’Innova’t Serveis Educatius. 

L’últim dels tallers previstos es farà el dia 17 de novembre a la tarda (de les 17.15 a les 20.30 h) i serà una introducció al disseny 3D. El taller serà conduït per Fusteria Digital i servirà per aprendre els conceptes bàsics del disseny tridimensional per ordinador amb programes gratuïts.

Tots els tallers són presencials i oberts a tothom interessat a iniciar-se en la fabricació digital i les tecnologies. Tindran lloc a les dependències del Servei Municipal d’Ocupació, al carrer Narcís Xifra i Masmitjà de Girona. 

D’altra banda, el divendres 12 de novembre al matí es realitzarà la xerrada “L’auge de les criptomonedes i el lideratge del Bitcoin” per part de l’investigador associat de la universitat de St. Gallen (Suïssa) i graduat a la Universitat de Girona en Administració d’Empreses i Economia, Francesc Busquet i Seguí. La xerrada, en format telemàtic que es podrà seguir des de casa, està oberta a totes aquelles persones que tinguin interès en la situació present i futura de les criptomonedes. 

Finalment, el Laboratori Social d’Innovació col·labora amb l’exposició “Cap a les deus - una gramàtica fluvial-” del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. En concret, es realitzarà un taller paral·lel a la mostra dedicat al monitoratge de la biodiversitat. Es portarà a terme el divendres 26 de novembre a partir de les 18.30 h al Bòlit i anirà a càrrec de Nicolàs Saganias. Durant la sessió es podrà ajudar a l’artista a trobar la manera de monitoritzar la biodiversitat fent un seguiment audiovisual des de diferents artefactes a insectes.

Per poder participar, tant als tallers com a la xerrada en línia, cal inscriure’s prèviament a través de l’agenda de l’Ajuntament de Girona o de la pàgina web del Laboratori Social d’Innovació.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.