Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comencen les activitats del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans 

L’edició d’enguany se centra en la defensa del medi ambient, amb intersecció en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades, el dret a la pau i els drets de les dones i del col·lectiu LGTBIQ+

Aquest mes d’octubre comencen les activitats de l’11a edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. Es tracta d’una iniciativa coordinada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb la participació de 27 ajuntaments, entre ells el consistori de Girona, i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

L’edició d’enguany se centra en la defensa de la terra i el medi ambient, amb intersecció en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades, el dret a la pau i els drets de les dones i del col·lectiu LGTBIQ+. Des del 2013 es treballa conjuntament per visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen enfortint les xarxes de suport i protecció i millorant el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania.

Durant els mesos d’octubre i novembre s’oferiran un seguit de xerrades virtuals a través de les quals els defensors i defensores participants exposaran la seva lluita. Posteriorment se’ls podran dirigir preguntes que seran dinamitzades per part d’una moderadora.

Algunes d’aquestes xerrades seran als matins i aniran dirigides als centres educatius de secundària de Girona i de la resta de municipis participants en el projecte. Gràcies a aquestes trobades, els més joves coneixeran la lluita dels defensors i defensores i, tot seguit, podran intervenir fent preguntes. 

La resta de xerrades seran a les tardes i s’obriran a tota la ciutadania. Aquestes es podran visualitzar directament a través del canal de YouTube de Ciutats Defensores dels Drets Humans, i no serà necessària realitzar inscripció prèvia.

D’altra banda, s’està impulsant una campanya de recollida de firmes per demanar l’alliberament de les següents persones defensores dels drets humans empresonades: Nasrin Sotoudeh, Ilham Tohti, Abdulhadi Al-Khawaja i els defensors de l'aigua del Guapinol. 

Per a més informació podeu consultar el programa de les activitats.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.