Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2022

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà aquesta tardor una nova edició del cicle “Concerts a cegues” en espais singulars de la ciutat

El festival s’inaugurarà amb un concert gratuït a Torre Gironella, incorporarà la Catedral de Girona com a escenari i oferirà un concert especial a la Residència Assistida per a Gent Gran Creu de Palau. L’esdeveniment tindrà lloc entre el 30 d’octubre i el 18 de desembre, i les entrades ja estan a la venda.

Imatge de la roda de premsa

Girona acollirà aquesta tardor la tercera edició del cicle “Concerts a cegues”, que oferirà vuit concerts diferents en espais singulars de la ciutat. Després d’una segona edició que es va haver d’ajornar per les restriccions sanitàries, el cicle torna a les dates originals entre octubre i desembre i ho fa amb l’estrena de nous espais i l’obertura d’una nova branca de concerts destinada a fer la cultura més accessible.

Una de les principals novetats del festival és que per primera vegada s’oferirà un concert gratuït, que tindrà lloc a Torre Gironella. L’espectacle es farà a l’aire lliure i serà la inauguració d’aquesta tercera edició. D’aquesta manera, el cicle segueix apostant per obrir la música a tots els públics i per portar concerts en barris on habitualment hi ha menys oferta cultural.

Un altre espai que s’estrenarà en la tercera edició de “Concerts a cegues” serà el dels soterranis de la Catedral de Girona, un dels principals més atractius d’enguany. A banda d’aquestes dues localitzacions també hi haurà actuacions a la Casa Masó, als Banys Àrabs, a la capella de Sant Jaume, al monestir de Sant Pere de Galligants, al Museu d’Història de Girona i al Museu d’Art de Girona. En el cas dels tres últims, els concerts tindran lloc en ubicacions diferents de les que es van oferir en altres edicions del festival, amb la intenció de reivindicar els diferents espais dels equipaments. Com en les edicions anteriors, als punts amb aforaments més reduïts s’hi farà una doble sessió.

Durant la roda de premsa, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha volgut “posar en valor l'objectiu compartit amb el cicle 'Concerts a cegues' per la dinamització dels barris, l'aposta pel treball transversal entre equipaments i la intenció d’avançar per assolir que la cultura sigui més accessible a tota la ciutadania, especialment als col·lectius que tenen més dificultats”.

Tenint en compte l’èxit de la segona edició, amb totes les entrades venudes, el festival manté la mateixa fórmula que l’any passat. Els concerts seran sorpresa i el públic no sabrà qui és l’artista fins a l’inici de l’actuació. També destaca la relació horitzontal que es vol generar entre artista i públic a través d’un format intimista sense escenari ni equip de so.

Per la seva banda, el director artístic de “Concerts a cegues”, Pau Planas, ha explicat la línia que seguirà la programació d’enguany: “Busquem propostes que destaquin per la seva qualitat artística i la singularitat. No ens guiem per les xifres ni l’impacte mediàtic, sinó per la capacitat de connectar amb el públic”, ha dit Planas.

El festival arrencarà amb el concert inaugural el dissabte 30 d’octubre i programarà un concert cada setmana fins al dissabte 18 de desembre, que clourà edició al Museu d’Art. Les entrades ja es poden comprar per un preu de 10 euros, a través del web del cicle, concertsacegues.cat.

Cultura per a tots els públics

D’entre les novetats d’aquesta tercera edició hi destaca també l’obertura d’una nova branca de concerts destinada a fer la cultura més accessible. A partir d’aquest any, el festival s’adreçarà a col·lectius que habitualment tenen dificultats per accedir a l’activitat cultural amb concerts plantejats específicament per a aquests públics.

En aquesta primera ocasió ho farà amb un concert especial a la Residència Assistida per a Gent Gran Creu de Palau. Serà el dia 27 d’octubre, amb dues sessions destinades exclusivament a les persones residents, i que es faran en un espai exterior del centre, complint amb tots els protocols sanitaris. A través d’aquesta acció i amb el suport del personal del centre, també es buscarà desenvolupar el vessant terapèutic de la música, que genera un impacte molt positiu entre les persones grans en camps com la memòria o la mobilitat.

Aquesta nova branca del festival començarà a caminar amb aquest primer concert, però l’objectiu és seguir-la impulsant els propers anys, obrint-la a altres col·lectius que també viuen situacions d’exclusió o aïllament cultural. 

Cartell dels concerts
Web dels concerts a cegues
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.