Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2022

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona inicia un cicle de conferències sobre memòria i història en el judaisme

L’activitat està organitzada conjuntament per l’Institut d’Estudis Nahmànides i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona. S’han programat un total del cinc xerrades que començaran el dia 30 de setembre i s’allargaran fins a l’11 de novembre

Girona iniciarà la setmana vinent un cicle de conferències amb la memòria i la història en el judaisme com a fil comú. Es tracta d’una activitat organitzada conjuntament per l’Institut d’Estudis Nahmànides, del Patronat Call de Girona de l’Ajuntament de Girona, i per la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona. Aquest és el setzè any que els dos organismes col·laboren en la realització d’un cicle de conferències anual sobre cultura jueva i pensament.

La programació consta d’un total de cinc conferències que començaran el dia 30 de setembre i s’allargaran fins l’11 de novembre, cadascuna de les quals a càrrec d’una persona especialista en un aspecte diferent de la matèria. Concretament, cada ponent farà una aproximació diferent al passat, a la necessitat de recordar i al testimoni que reben les futures generacions, des dels camps de la filosofia, la sociologia, la literatura o el cinema. Per aquest motiu la proposta porta per títol “Reviure el temps viscut: memòria i història en el judaisme”.

El cicle començarà el dijous 30 de setembre, a les 18.30 h, amb la xerrada “Babi Iar, per exemple: els memorials, la història, la memòria”, de la sociòloga Marta Simó. El programa seguirà amb les conferències del filòsof Reyes Mate (7 d’octubre), al voltant del concepte de memòria; del poeta i assagista Arnau Pons (14 d’octubre), que parlarà de Paul Celan, i de l’escriptora catalana i canadenca Marta Marín-Dòmine (4 de novembre), que tractarà de la literatura dels supervivents d’Auschwitz. Clourà el cicle la directora del Festival de Cinema Jueu de Barcelona, Daniela Rosenfeld (11 de novembre), amb la conferència “El cinema, eina de memòria jueva”.

Totes les activitats es duran a terme a l’aula de l’Institut d’Estudis Nahmànides, i seran d’assistència lliure i gratuïta, malgrat caldrà fer inscripció prèvia a cadascuna de les sessions a través del web del Patronat Call de Girona.

Fruit de la col·laboració entre ambdues organitzacions, les conferències s’enregistren cada any i es poden consultar en línia a través d’aquest enllaç. D’aquesta manera, la seva divulgació va més enllà de l’aula i es crea l’oportunitat de fer arribar el cicle a un públic molt més extens.

Podeu consultar el programa del cicle en aquest enllaç, i tota la informació al web del Patronat Call de Girona i de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.