Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori de Girona acull l’actuació de Kings of Convenience, un concert benèfic per a la síndrome d’Angelman

 El duet noruec de folk-pop actuarà el dissabte 23 d’octubre a les 20 h a la Sala Montsalvatge i presentarà el seu nou disc, “Peace or Love”, el primer en dotze anys. El concert està coorganitzat amb el Primavera Sound i les entrades ja estan a la venda al web de l'Auditori de Girona.

El duet noruec de folk-pop Kings of Convenience s’incorpora a la programació de tardor de l’Auditori de Girona: actuarà el pròxim dissabte 23 d’octubre a la Sala Montsalvatge (20 h) en un concert benèfic per a la síndrome d’Angelman. Una actuació coorganitzada amb Primavera Sound en la qual presentaran el seu darrer àlbum, Peace or Love.

Des que van publicar el seu àlbum de debut el 2001, Quiet is the New Loud, Kings of Convenience han vertebrat tota una carrera amb segell propi i han aconseguit que el seu folk-pop ressoni a tot el món durant un parell de dècades, xiuxiuejant a una o dues veus, acaronant la guitarra acústica i teclejant el piano amb cura. 

Tot i que se’ls ha pogut veure alguna vegada damunt de l’escenari, els dos músics, Erlend Øye i Eirik Bøe, no havien publicat nova música des del 2009. Peace or Love (EMI, 2021) és el primer àlbum després de 12 anys, una continuació de l’empremta deixada en la seva discografia prèvia, com Riot on an Empty Street (Astralwerks, 2004) o Declaration of Dependence (Astralwerks, 2009). 

El duet arribarà a Girona en el marc de la gira que els portarà a actuar a Madrid (18 d’octubre), València (19 d’octubre) i Barcelona (21 d’octubre), concerts per als quals les entrades estan exhaurides. Tots els beneficis nets d’aquest concert es destinaran a la beneficència; ni els promotors ni l’artista obtindran cap remuneració per l’espectacle. 

La síndrome d’Angelman és un trastorn neurogenètic caracteritzat per un retard greu en el desenvolupament, discapacitat intel·lectual, problemes de moviment i equilibri, dificultats o fins i tot absència de parla, i crisis epilèptiques, entre altres símptomes. Afecta unes 2.000 persones a l’Estat espanyol, de les quals només 600 estan diagnosticades. La comunitat científica considera aquest trastorn un dels neurogenètics amb major potencial de curació. Les persones amb síndrome d’Angelman requereixen atenció contínua, i, per tal de millorar la qualitat de vida de les persones afectades i emprendre el camí cap a la seva cura, el duet noruec ha decidit col·laborar amb l’associació FAST per tal que pugui seguir investigant aquesta afecció tan poc coneguda.

Les entrades per a aquest concert ja es poden adquirir a www.auditorigirona.org

Zb·Yu·Ra, cancel·lat

Amb motiu de les restriccions de mobilitat vigents als Estats Units pels seus residents no americans, la vibrafonista Yuhan Su no podrà desplaçar-se a Europa aquest mes de setembre. És per això que el concert de Zb·Yu·Ra, previst per aquest diumenge 19 de setembre a l’Auditori de Girona, s’ha cancel·lat amb la voluntat de reprogramar-lo, sempre que sigui possible, en pròximes temporades.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.