Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament de Girona commemoren conjuntament la Diada de Catalunya

La commemoració ha estat encapçalada pel president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas

Fotografies de l'acte

La Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament de Girona han celebrat conjuntament la Diada Nacional de Catalunya, com ja és habitual entre les tres institucions. L’acte, que ha tingut lloc al claustre de la Diputació de Girona, ha estat encapçalat pel president de la Diputació, Miquel Noguer; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. També hi han assistit diputats, senadors, consellers, alcaldes i regidors i una nodrida representació de la societat civil i empresarial gironina.

En els respectius parlaments, Miquel Noguer, Laia Cañigueral i Marta Madrenas han volgut reivindicar la importància de la ciutadania en l’assoliment dels reptes democràtics i la llibertat col·lectiva.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha destacat «Aprofitem la jornada per pensar que Catalunya necessita que tots els ciutadans adquireixin consciència que són un subjecte polític. «Només qui sap qui és, pot escollir on anar, i pot arribar a aconseguir coses que alguns ens volen fer creure que és un somni. No deixem que ningú ens adormi. És hora d’estar ben desperts».

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha remarcat que «Volem ser un país lliure. I ho volem aconseguir per la força democràtica de les urnes. El compromís del govern republicà és també el de la llibertat nacional a través de l’autodeterminació. Hi esmercem tots els esforços, i ho fem més convençuts que mai, amb la força i determinació necessàries per afrontar els reptes majúsculs que tenim davant. Però ho hem de fer tots units. Sumant forces i esforços de tots els actors independentistes. Posant les institucions al servei del país i omplint places i carrers exigint democràcia i llibertat».

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha recordat que «Per garantir el millor futur possible per a Catalunya, l'opció més raonable, la més sensata, la més beneficiosa per a tots els ciutadans, és la independència. No hem de caure en la falsa dicotomia entre independència o capacitat de gestió. Hem de continuar treballant per reduir la dependència de l’Estat en tot allò que sigui possible, perquè així avancem cap a l’estat propi. El 2017 fèiem campanya pel Sí. Catalunya no podem ser el país del No, no podem avantposar totes les lluites per davant de la llibertat del nostre país. Hem de ser el país del sí. Del sí al progrés, del sí a l’estat del benestar, del sí als drets humans, del sí a la democràcia.  Del sí a la independència. Fem que aquesta Diada sigui un nou punt de partida en la recuperació de la defensa dels nostres drets nacionals».

L’acte commemoratiu ha comptat amb l’actuació musical del Quartet de corda format per professorat del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, Els músics: Integrat per: Eszterr Schütz (violí); Alfred Cots (violí); Laia Martí (viola), i Jordi Ortega (violoncel). Han interpretat L’última primavera, d’Edvard Grieg; El cant dels ocells, de Xavier Montsalvatge, i ha finalitzat amb la interpretació de l’himne d’Els Segadors.  

Enguany, la Diada ha estat retransmesa en directe per Televisió de Girona, Olot Televisió, Banyoles Televisió, TV Costa Brava, Televisió del Ripollès, Pirineus TV i Empordà TV, i per Internet a ddgi.cat/endirecte, per així arribar a tota la demarcació de Girona.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.