Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona repara la canonada d’aigua d'abastament malmesa pel temporal Glòria

El conducte s'ha soterrat a la llera de la riera d'Osor perquè sigui més resistent a les futures avingudes d'aigua.

Imatge de l'actuació

L’Ajuntament de Girona, com a administració actuant del sistema d’abastament i distribució, ha reparat la canonada d’aigua malmesa pel temporal Glòria. Aquest conducte, situat al pont de la riera d’Osor entre Anglès i la Cellera de Ter, és un dels dos tubs que transporta l’aigua des de l’embassament del Pasteral fins a la planta potabilitzadora de Montfullà perquè arribi a les llars gironines.  

“El temporal Glòria va tenir un impacte molt important en diferents estructures de la ciutat, algunes de tan vitals com l’aigua. El trencament de la canonada que permet el subministrament de l’aigua potable a Girona va ser un dels moments més crítics, que vam resoldre de forma immediata i provisional. Ara s’han acabat les obres de la solució definitiva, amb un projecte que farà més difícil que es repeteixi aquella situació i que millorarà la garantia que no es puguin produir talls en el subministrament”, afirma el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés. 

Els treballs han anat a càrrec d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter S.A., empresa prestadora del servei d’abastament i distribució d’aigua potable. L’actuació, que ha finalitzat aquest mes d’agost, ha consistit concretament en restituir un tram de la canonada que té un diàmetre de 800 mm. A més, aquesta s’ha col·locat de forma soterrada a la llera de la riera uns metres aigües amunt, mentre que abans estava situada a l’estructura del pont. Aquest canvi permetrà que el canal sigui més resistent a futures avingudes de la riera.   

La durada de l’obra ha estat de tres mesos i el seu cost (projecte i obra) és de 361.688,56 euros (sense IVA). L’actuació ha estat finançada a través de l’Ajuntament de Girona amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.