Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El cicle de concerts “Notes al Parc” tanca la cinquena edició amb prop de 3.000 assistents

La programació de 12 concerts culmina amb una ocupació mitjana del 88 %. Per segon any consecutiu les actuacions s’han realitzat a la plaça de les Botxes per garantir les mesures sanitàries i de distància establertes. El programa ha permès copsar l’actualitat creativa i interpretativa de l’escena musical gironina.

Foto de Fèlix Xunclà

El cicle de concerts “Notes al Parc”, que ha tingut lloc entre el 10 de juliol i el 25 d’agost a la plaça de les Botxes de Girona, al parc de la Devesa, ha tancat la cinquena edició amb un total de 2.993 persones espectadores. Els dotze concerts programats han recollit gran part de l’actualitat creativa i artística de les comarques gironines i han comptat amb una ocupació mitjana del 87,88 %. Pel que fa a la procedència del públic, un 57% eren de Girona ciutat, un 30% de la resta de les comarques gironines i un 13% d’altres localitats, principalment de la província de Barcelona.

“Amb l’objectiu de fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música, ‘Notes al Parc’ ha ofert una programació àmplia, diversa i de qualitat per a tots els públics", assegura el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats. Sara Parés, Laia Frigolé, Criatures, Dani López, La Ludwig Band o Momi Maiga, entre d’altres, han estat alguns dels artistes protagonistes de l’edició d’enguany. "El cicle ha comptat amb diverses actuacions d’alt voltatge artístic i ha fet palès el bon moment creatiu i interpretatiu que viuen els músics professionals de les comarques gironines, tant en l’àmbit de la música clàssica com de les músiques modernes”, remarca Ayats. 
 
La cinquena edició de l’esdeveniment, en què han participat diversos artistes dels programes de suport i acompanyament artístic de La Marfà – Centre de Creació Musical, també ha acollit la proposta de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines que, després d’una setmana d’estatge a l’Auditori de Girona, han interpretat el Somni d’una nit d’estiu, de Felix Mendelssohn, juntament amb diversos cors juvenils de la ciutat. L’altre concert en format orquestral previst, el de la Girona Jazz Project Big Band, es va haver de cancel·lar a causa de la pluja.
 
El cicle ha hagut d’ampliar l’aforament d’alguns concerts a causa de l’alta demanda d’entrades. Per segon any consecutiu s’ha realitzat en un únic espai, la plaça de les Botxes, a la Devesa de Girona, amb l’objectiu de garantir totes les mesures sanitàries i de distància establertes. En futures edicions, l’organització té la voluntat de recuperar l’essència inicial de la proposta, i fer arribar la música a diferents barris de la ciutat distribuint la programació en diversos espais verds amb atractiu.
 
La iniciativa “Notes al Parc” és una proposta conjunta de l’Ajuntament de Girona (La Marfà – Centre de Creació Musical) i la Fundació Auditori Palau de Congressos, nascuda amb el propòsit de reforçar la difusió i el suport als creadors i creadores locals i les formacions musicals de les comarques gironines. Compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona, i el patrocini de la DAMM.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.