Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona realitza diferents actuacions als centres escolars de la ciutat aquest estiu

Es tracta de tasques de manteniment i conservació que tenen per objectiu posar al dia els edificis.

L’Ajuntament de Girona està realitzant diferents actuacions aquest estiu als centres escolars de la ciutat aprofitant que no hi ha classes lectives. Es tracta de tasques de manteniment i conservació que tenen per objectiu posar al dia tots els edificis escolars del municipi.

“Aquestes reparacions són un nou impuls que donem des del govern de Girona per fer front a les necessitats que tenen les escoles i millorar l’entorn educatiu dels joves i infants. Aquest esforç econòmic va destinat a donar resposta a reivindicacions històriques dels centres”, remarca el vicealcalde de Girona, Quim Ayats. “Conjuntament amb el pla de xoc, que compta amb una figura tècnica que avalua l'estat de tots els edificis, es pretén poder establir un full de ruta que permeti tenir els centres en situacions òptimes, i saber any a any on cal actuar, tant en aspectes urgents com en els importants o els necessaris per criteris pedagògics, organitzatius i climàtics, entre d’altres”, assegura per la seva banda el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.

Una de les actuacions ha estat pintar l’interior del col·legi Verd del barri de l’Eixample, en concret les zones de més ús on hi havia taques de brutícia, cops i senyals d’humitats ja reparades. La tasca ha anat a càrrec de l’empresa Rubau Tarrés per un import de 48.279 euros (IVA inclòs).

En el mateix centre està previst substituir 15 finestres repartides pel 1r i 2n pis i l’escala interior. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Alue per 47.434,72 euros (IVA inclòs) amb un termini d’execució de 3 mesos. Els treballs consistiran en substituir les finestres, que majoritàriament són de fusta, per unes d’alumini. Amb les noves obertures es millorarà l’acústica i la sensació tèrmica de l’equipament; així com la seguretat de l’alumnat, ja que la majoria de les finestres seran corredisses i s’evitarà que els més petits prenguin mal quan aquestes estan obertes per ventilar. Cal tenir en compte que les dimensions de les obertures no es modificaran perquè l’equipament s’inclou dins el Catàleg del Patrimoni Històric Artístic de la ciutat. 

D’altra banda es millorarà un dels canviadors de l’escola bressol Cavall Fort, de Font de la Pólvora. L’espai dona servei a dues aules i li cal una reforma. Les obres les portarà a terme l’empresa Construccions Zúñiga per un preu de 34.524,87 euros (IVA inclòs).

També està previst pintar els espais comuns de l’escola Eiximenis, al Mercadal, i millorar l’evacuació de les aigües pluvials de l’escola bressol El Tren i l’escola Àgora de Girona. Totes dues actuacions s’han adjudicat a l’empresa Construccions Pere Miquel: la primera per un import de 46.313,34 euros (IVA inclòs) i la segona per 46.823,29 euros (IVA inclòs). També s'ha pintat la façana del carrer de la Maçana de l’escola Santa Eugènia i part de l’escola Annexa.

L'Ajuntament de Girona té, entre les seves competències, el manteniment de les escoles públiques d’educació infantil i primària de la ciutat i de les escoles bressol municipals que actualment conformen un total de 30 edificis (21 escoles d'educació infantil i primària, 2 d'educació especial i 7 escoles bressol municipals). 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.