Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 2.550 joves i infants han gaudit dels casals d’estiu municipals aquest juliol

Al llarg del darrer mes, l’Ajuntament de Girona ha organitzat 36 casals, i a l’agost se’n realitzaran 7 més, que compten amb 476 inscrits. Els casals s’han dut a terme seguint els protocols establerts pel PROCICAT i amb la màxima normalitat possible

Fotografia de la roda de premsa d’avui

El vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, han fet aquest matí balanç del funcionament dels casals d'estiu municipals d’aquest 2021. Durant el juliol, més de 2.550 joves i infants han participat en els 36 casals d’estiu organitzats pel consistori i dinamitzats per part de 22 entitats. Els casals s’han dut a terme seguint els protocols establerts pel PROCICAT i amb la màxima normalitat possible, procurant que tots els infants i joves participants en gaudissin al màxim.

Concretament, hi ha hagut 2.556 inscripcions efectives de les 2.585 places ofertes per donar cobertura als diversos barris de la ciutat, i s’han utilitzat diferents equipaments municipals: 21 escoles, 5 equipaments esportius i 9 centres cívics.

Quant a la tipologia de l’oferta, s’han fet 18 casals de lleure, 5 d’esportius, 2 de formatius, 9 d’artístics i 2 d’educació especial. Els casals han comptat amb una gran diversitat d’activitats, amb sortides, gimcanes, jocs tradicionals i esportius, tallers i manualitats, o activitats artístiques, musicals i culturals, entre altres. A més a més, els casals han pogut participar en 7 activitats addicionals, com són la Mobile Week Girona, els tallers de reciclatge o activitats específiques dels centres cívics de la ciutat.

En relació amb la COVID-19, cal dir que aquest any hi ha hagut 30 casos positius confirmats que han tingut una afectació sobre els corresponents grups de convivència. D’aquests casos, 22 han estat infants i joves -sobre 2.556 inscrits- i 8 han estat membres de l’equip directiu dels casals -sobre 300 monitors i monitores-.

“Valorem positivament la gestió que s’ha fet dels diferents casals municipals, que ha permès la seva realització amb certa normalitat. No hi ha hagut contagis significatius de COVID-19 i, en la majoria de casos, els contagis s’han produït fora dels casals”, ha assegurat el vicealcalde Quim Ayats, que ha destacat “l'esforç de l'Ajuntament i de tothom per mantenir la qualitat i el contingut educatiu dels casals”. En aquest sentit, Ayats ha fet un “agraïment directe als equips dels casals, els monitors i monitores, les entitats i a totes les famílies pel seu esforç i per tota la feina feta, tenint en compte l'any complicat i excepcional que estem vivint”.

Durant el mes d’agost es realitzaran 7 casals més: 3 de lleure, 2 de temàtica naturalista, 1 d’esportiu i 1 de formatiu, que s’ubicaran en 5 escoles, 1 centre cívic i 1 equipament esportiu. El volum de inscripcions per aquest agost és de 476 inscripcions.

“El juliol ha anant molt bé, i esperem que a l’agost els infants i joves puguin gaudir també de les diferents activitats de lleure educatiu, esportives, culturals i artístiques que es realitzaran en els casals, i que aquestes es puguin realitzar amb la màxima normalitat possible, amb mesures igualadores d’oportunitats, i tot gràcies a la col·laboració d’entitats, famílies i equips de dirigents”, ha explicat per la seva banda el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, que ha recordat que “des de l’Ajuntament es va decidir mantenir la reducció del 25% del preu a totes les famílies participants, per tal de facilitar l’accessibilitat als casals”. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.