Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona inaugura la nova àrea d’esbarjo per a gossos al parc de la Devesa

Durant l’acte, un equip d’educadors canins ha fet una demostració sobre el funcionament i beneficis dels jocs que conté l’espai i sobre pautes bàsiques d’obediència dels animals. L’objectiu de l’equipament és garantir que els propietaris i propietàries d’animals puguin treure’ls a passeig en espais adequats

Fotografies de l'acte

L’Ajuntament de Girona ha inaugurat aquesta tarda la nova àrea d’esbarjo per a gossos al parc de la Devesa, situada concretament al passeig del Ter, al sector del Camp de Mart. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Sostenibilitat del consistori, Martí Terés, han presentat l’espai, una zona de 2.035,10 m2 preparada per al benestar i la seguretat dels animals i enfocada al seu gaudi. Durant l’acte, un equip d’educadors canins ha fet una demostració per a totes les persones assistents sobre el funcionament i beneficis dels jocs que conté l’espai i sobre pautes bàsiques d’obediència dels animals. Concretament, han explicat com utilitzar els diversos elements d’agility, han donat pautes senzilles de socialització dels cadells, i indicacions de socialització per a gossos reactius, poc socialitzats. També s’han repartit ampolles de plàstic a qui ha assistit a l’acte amb la seva mascota, per facilitar que tothom aboqui aigua sobre les miccions.

L’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa està tancat perimetralment, i compta amb dos accessos. Un d’ells format per una doble porta de seguretat i pensat perquè hi accedeixin les persones usuàries i els animals, i l’altre per al serveis de neteja i desinfecció, que en aquest cas és una porta corredissa. L’àrea també disposa d’un circuit compost per 6 jocs d’agilitat, recomanats per gossos de talla gran; una font-abeurador per als animals amb sistema de drenatge; un dispensador de bosses per recollir excrements; diverses papereres i bancs, i il·luminació.

En una segona fase, està previst plantar-hi arbres i instal·lar-hi altres elements per fer-hi ombra. La plantació es farà en el moment climatològicament indicat, segons criteris tècnics. També s’està estudiant l’establiment d’un calendari periòdic d’activitats dirigides per guiar els usuaris i usuàries i dinamitzar l’espai.

“La Devesa ha de ser un parc urbà molt més viscut, i l’equipament que inaugurem és un dels que faran factibles aquest objectiu. És cert que molts dels veïns i veïnes ja venien sovint en aquesta zona, però ara l’espai s’ha transformat, i tindrà moltes més opcions perquè els nostres animals puguin gaudir-ne”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Precisament, l’objectiu de l’equipament és garantir que els propietaris i propietàries d’animals puguin treure’ls a passeig en espais adequats, equipats i funcionals. En aquest sentit, segons s’indica a la modificació de l’ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals de Girona, la intenció és que la ciutat disposi d’àrees on els gossos juguin, se socialitzin i interactuïn amb altres gossos i amb les persones. L’espai també permet ordenar els usos de la Devesa i millorar la convivència i seguretat de la resta de persones usuàries i vianants del parc. Com en qualsevol dels tipus d’espai per passejar gossos, els propietaris i propietàries dels animals en seran responsables en tot moment i n’hauran de recollir els excrements, abocar aigua sobre les seves miccions i netejar el mobiliari urbà si es veu afectat.

El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, ha destacat el fet que l’àrea d’esbarjo ha estat “dissenyada específicament per als propietaris i propietàries de gossos, pensant en la interacció i socialització dels animals”. “Per això la nova tipologia d’espais de la ciutat que avui posem en funcionament estaran equipats amb elements de joc canins, que confiem que siguin útils per aquelles persones amb gossos que volen anar un pas més enllà del passeig conjunt. Estarem molt atents al seu funcionament, i ja estem estudiant nous barris de la ciutat on ubicar-ne de nous”, ha afegit Terés.

Aquest equipament és una reivindicació dels veïns i veïnes del barri, i un dels compromisos del Pla de Govern 2019-23, que preveu l’ampliació fels espais per a gossos als barris, així com els itineraris per passejar-los sense corretja a les lleres dels rius i en altres espais naturals. Justament la Devesa ha estat tradicionalment utilitzada per les persones propietàries de gossos per fer córrer i jugar les seves mascotes, i l’espai tancat existent havia quedat petit. Per aquest motiu, des que l’entitat Agility Club Girona va retirar-se del recinte del Camp de Mart, l’Ajuntament va iniciar les actuacions necessàries per convertir-lo en un espai d’ús municipal.

A banda de la nova àrea d’esbarjo per a gossos, el consistori ha adequat també l’espai que ja hi havia per a aquests animals al passeig de la Sardana de la Devesa, de manera que les persones propietàries disposen de dues àrees diferenciades i equipades al parc per dur-hi les mascotes. Aquest espai s’ha equipat amb jocs d’agilitat; una font-abeurador amb sistema de drenatge; un dispensador de bosses; diverses papereres i bancs, il·luminació i, a més, disposa d’arbres que hi donen ombra per alleugerir la calor.

El cost total dels elements instal·lats a les dues àrees d’esbarjo ha estat de 14.352,91 euros, i tant el muntatge com l’arranjament dels espais ha anat a càrrec de les brigades municipals. Per ajustar la despesa s’han reciclat alguns elements de mobiliari urbà municipal, com les papereres i els bancs.

Més enllà de les dues àrees d’esbarjo de la Devesa, la ciutat compta amb tres espais més de característiques semblants, ubicats al parc del Migdia; a la zona de Mas Ramada, al barri de Vila-roja, a l’encreuament entre el carrer Barranc i el carrer Grup Vila-roja, i a la zona de Mas Masó, al barri de Santa Eugènia – Can Gibert del Pla, entre els carrers de Salt i del Montnegre. La voluntat del consistori és crear-ne més en un futur per tal que quedin a prop de tots els barris i que s’adeqüin a les necessitats i funcionalitats previstes, fent-los més espaiosos i ben equipats amb fonts o abeuradors i bancs.

A més, la ciutat compta amb cinc itineraris canins que suposen 7 km de passeig compartit amb la resta d’usuaris. Aquests itineraris s’han habilitat en entorns més naturals, propers al nucli urbà: són a les hortes de Santa Eugènia, a Sant Daniel, i resseguint el curs dels rius Ter i l’Onyar. Els gossos poden anar-hi deslligats, sota el control i responsabilitat dels seus propietaris o propietàries, i on també és obligat recollir-ne els excrements i tenir especial respecte per la resta d’usuaris i per l’entorn.

Podeu consultar més informació sobre les àrees d’esbarjo per a gossos de la ciutat al web municipal.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.