Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Museu d’Història dels Jueus obre al públic l’exposició "Viatges. Una història del Poble Jueu"

La mostra es podrà visitar fins al mes de març del 2022 a les sales temporals de la planta baixa de l’equipament i tindrà entrada lliure

Fotografies de l'exposició

El Museu d’Història dels Jueus ha obert avui al públic l’exposició “Viatges. Una història del Poble Jueu”, que es podrà visitar fins al mes de març del 2022 a les sales temporals de la planta baixa de l’equipament i que comptarà amb entrada lliure. La mostra constitueix un recorregut de 38 segles, a través de camins diversos que voregen pràcticament tots els racons del món i que abasten des del 1730 ANE (Abans de la Nostra Era) fins als nostres dies.

Concretament, l’exposició és la història de tot un poble explicada a través de mil rutes que són físiques i socials, polítiques i conceptuals, el relat dels camins que ha anat construint el Poble Jueu al llarg dels temps, superant adversitats i reescrivint-se a base d’experiències compartides i d’una memòria comuna, fonamental, definidora i identitària.

La mostra neix d’una idea original de l’Associació Europea per a la Preservació i Promoció de la Cultura Jueva (AEPJ) i de la Biblioteca Nacional d’Israel (BNI). L’exposició es va produir en format digital en el marc de les Jornades Europees de la Cultura Jueva que se celebren cada any a tota Europa el mes de setembre, i avui es materialitza al Museu d’Història dels Jueus amb un format i uns continguts que han estat adaptats pel Patronat Call de Girona. 

L’adequació i implementació museogràfica han anat a càrrec de la dissenyadora Roser Bover, que ha posat una nota de llum i de color en un relat històric i geogràfic que forma part de l’imaginari col·lectiu del Poble Jueu des dels inicis.

Sobre l’AEPJ i la BNI

L’Associació Europea per a la Preservació i Promoció de la Cultura Jueva (AEPJ) és una associació europea formada per 23 entitats associades que comparteixen la missió de preservar i promoure la cultura i el patrimoni jueu al continent europeu. Aquests objectius, motor de la institució, s’assoleixen a través del desenvolupament de dos grans projectes: la Jornada Europea de la Cultura Jueva i la Ruta Europea del Patrimoni Jueu, declarada Gran Itinerari Cultural pel Consell d’Europa. Des de fa 5 anys, la presidència de l’AEPJ recau en el Patronat Call de Girona.

Per altra banda, la Biblioteca Nacional d’Israel (BNI), fundada l’any 1892 a Jerusalem, té un doble mandat diferenciat: servir de biblioteca nacional tant a l’Estat d’Israel com a la comunitat jueva internacional. Els seus extensos fons contenen una gran quantitat de materials en formats diversos, sobre la història i la cultura del Poble Jueu, l’Estat d’Israel i la Terra d’Israel al llarg dels segles.

Podeu consultar més informació sobre l’exposició al web del Museu d’Història dels Jueus
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.