Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona millora la seguretat viària a l’avinguda de Lluís Pericot

El consistori ha dut a terme diverses actuacions amb l’objectiu de reduir la sinistralitat d’aquesta via, que conté un tram de concentració d’accidents

Fotografies de les actuacions

L’Ajuntament de Girona ha finalitzat aquesta setmana diverses actuacions de millora de la seguretat viària a l’avinguda de Lluís Pericot. L’objectiu principal d’aquestes mesures és reduir la sinistralitat de la via, ja que el tram comprès entre el carrer d’Emili Grahit i la pujada de la Creu de Palau és un dels punts de la ciutat on es produeixen més accidents.

Per una banda, les actuacions han consistit en la supressió de la circulació de vehicles pel pas que creua la rambla de vianants a l’alçada de la cruïlla entre l’avinguda i el carrer del Castell de Requesens. Per altra banda, s’ha estret la calçada a les cruïlles entre l’avinguda de Lluís Pericot i el carrer del Castell de Perelada, i entre l’avinguda i els carrers de Francesc Palau i Quer i de Jaume Marquès i Casanova. D’aquesta manera es vol pacificar el trànsit, ja que els vehicles estan obligats a reduir la velocitat.

“Constantment treballem per millorar les condicions de circulació a la ciutat, amb la principal prioritat de la seguretat viària i d’actuar on hi ha més accidents. Per això vam analitzar tècnicament les causes que fan que l’avinguda de Lluís Pericot sigui un dels punts amb més sinistralitat, i hem pres mesures que creiem que seran efectives per reduir-la. Ara estarem molt atents per saber si donen resultat, i a partir d’aquí continuarem prenent mesures si és necessari”, ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

La planificació dels treballs s’ha basat en les indicacions del Pla Local de Seguretat Viària 2020-2023, que identifica els punts de la ciutat que presenten concentració d’accidents. En aquest tram de l’avinguda de Lluís Pericot, s’han registrat un total de 61 sinistres amb ferits de diversa consideració, majoritàriament lleus, entre els anys 2016 i 2018. Concretament, el 2016 es van registrar 19 accidents, el 2017 se’n van registrar 32 i, el 2018, un total de 10.

Durant els treballs s’ha aprofitat per millorar també la senyalització al llarg de tota la via. En aquest sentit, s’han reforçat especialment els senyals de “cediu el pas” en els tres punts en què la calçada creua la rambla de vianants, ja que s’hi s’havien detectat incompliments de les indicacions de trànsit.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.