Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà el proper 17 de setembre el projecte BxCat, la primera fira catalana de la blockchain

La iniciativa està organitzada pel Centre Blockchain de Catalunya, que compta amb la participació de l’Ajuntament de Girona, i tindrà lloc al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona

Fotografies de la roda de premsa d'avui

Girona acollirà aquest mes de setembre el projecte BxCat, la primera fira de la blockchain de Catalunya. Es tracta d'una proposta dirigida a tothom qui estigui interessat en la blockchain i les tecnologies descentralitzades, tot i que s’enfoca especialment a les empreses i institucions que tinguin inquietud i ganes de conèixer-la millor, i aprendre com la poden aplicar al seu sector.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el diputat de Noves Tecnologies de la Diputació de Girona, Jordi Xargay; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, i el president executiu del Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), Quirze Salomó, han presentat avui oficialment la iniciativa.

El BxCat tindrà lloc el dia 17 de setembre a l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, i comptarà amb ponències i taules rodones a càrrec de professionals del sector de primer nivell del territori català, com Jordi Baylina o Albert Castellana, pioners i experts en la tecnologia blockchain que estan treballant en projectes de ressò internacional. A més, la fira disposarà d’un espai per a uns vint-i-cinc expositors, entre els quals hi haurà empreses com Enchainté, Blue Room Innovation, Fundació Nord, Brickken o Vottun, que es dediquen a àmbits tan diversos com el reciclatge, la identitat digital, la traçabilitat alimentària o la tokenització d'actius, tot mitjançant tecnologia blockchain.

“Des de l’Ajuntament estem entusiasmats amb aquesta nova iniciativa del CBCat i absolutament compromesos que Girona sigui líder en la tecnologia blockchain. Estem parlant d’un projecte de ciutat que comporta dotar-la de major capacitat tecnològica, atraure talent, donar oportunitats als estudiants, i aportar sinergies a tot el territori”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha remarcat que “hem de fer esforços per explicar millor què significa i quines oportunitats planteja la tecnologia i el sector, ja que aquesta és una fórmula de desenvolupament econòmic essencial, una revolució on hem de ser, i cal que s’entengui bé”.

Les entrades de l'esdeveniment, que tindrà un aforament limitat, ja es poden comprar al web del BxCat. El cost de l'entrada és de 10 euros, però el dia de l'esdeveniment, a totes les persones assistents se'ls retornaran 5 euros en forma de token, que podran utilitzar per comprar menjar i begudes al BxCat, i per familiaritzar-se amb l'ús de les wallets (moneders virtuals) i les criptomonedes.

El CBCat (Centre Blockchain de Catalunya) està participat per l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, la Universitat de Girona, les Cambres de Comerç de Barcelona i Girona, i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. L’organisme té com a finalitat promoure l’adopció d’actius digitals i tecnologies descentralitzades (DLTs) a Catalunya mitjançant la difusió i alfabetització digitals entre els sectors industrials i entre aquells actors, individuals o col·lectius, privats o institucionals, potencialment concernits, promovent, explicant, i educant sobre la tecnologia blockchain, casos actuals d’aplicació i possibilitats futures.

Podeu consultar el llistat de ponències i empreses participants al web del BxCat, que està en constant actualització.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.