Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona llança “Descobrint Girona”, una aplicació mòbil d’itineraris culturals per la ciutat

La plataforma ofereix sis rutes de temàtica diversa i per a tota la família. Al finalitzar un itinerari s’aconsegueix un 50% de descompte als museus de la ciutat i un 10% de descompte en els productes de les seves botigues

Imatge de la roda de premsa

L’Ajuntament de Girona llança l’aplicació “Descobrint Girona”, que permet a la ciutadania i a les persones visitants descobrir la ciutat caminant a través del seu patrimoni cultural. La plataforma ofereix sis itineraris culturals de temàtica diversa i per a tota la família. Aquest matí, el vicealcalde de Girona i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, han presentat la nova aplicació en roda de premsa. 

"Des del govern de Girona treballem per generalitzar la pràctica i gaudi de la cultura en totes les seves formes, i fomentar la conservació, difusió i accés al patrimoni cultural. És necessari promoure una política de memòria històrica a través de la difusió del patrimoni tangible i intangible de la nostra ciutat, en aquest cas ho fem a través d’una aplicació mòbil i fent servir les noves tecnologies", ha assegurat el vicealcalde, Quim Ayats.

“L’objectiu d’aquesta iniciativa és que l’aplicació impulsi, enforteixi i dinamitzi el sector de les indústries culturals i creatives per tal que esdevinguin un dels eixos vertebradors d’especialització econòmica del territori de Girona. Aquesta app dona resposta a un context econòmic i social globalitzat i en constant evolució, en un moment en el qual s’estan produint uns canvis en les preferències del consum: es plantegen reptes mediambientals i s’introdueixen avenços tecnològics”, ha afirmat la regidora, Glòria Plana Yanes, destacant que l’aplicació es llança en un moment en el qual les mesures sanitàries de la COVID-19 s’han suavitzat i després de més d’un any de restriccions, de contracció econòmica i de moltes dificultats en els sectors, sobretot els vinculats amb la cultura, la restauració i el comerç.  

Pels aficionats a la ficció cinematogràfica, l’itinerari “Girona de gel i foc” revela el patrimoni que amaguen alguns escenaris de la sisena temporada de la sèrie Joc de Trons que es va rodar a la ciutat, i “Girona plató” mostra la ciutat i la seva història a través d’algunes de les pel·lícules que n’han fet part de la seva escena.

La resta d’itineraris se centren en la història, l’arquitectura i l’art urbà. La “Força Vella” convida a descobrir part de la història dels jueus, fent un recorregut per l’antic recinte emmurallat de la ciutat. L’itinerari “Rafael Masó” guia als usuaris per les obres d’un dels arquitectes catalans més destacats de principis del segle XX. Finalment, dos itineraris d’art urbà segueixen el rastre dels murals de gran format amb la ruta que descobreix les creacions del festival Milestone Project al Barri Vell i amb la ruta del festival monar’T als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla. 

L’aplicació per a dispositius mòbils ja està disponible de manera gratuïta. Per gaudir-ne només cal descarregar la versió per a iOS o Android i seguir els punts de l’itinerari indicats amb geolocalització. A la plataforma hi ha informació general de cada recorregut, com la distància, la duració aproximada i el tipus de ruta, així com una breu introducció de cada una de les propostes. Un cop iniciat el recorregut, el mapa mostra el camí que s’ha de fer per arribar al següent punt. Quan s’arriba a una parada, a través de la plataforma es pot veure diferent tipus d’informació sobre l’indret com textos històrics, pel·lícules i imatges.    

A més, quan es finalitza un itinerari, s’obté un descompte del 50% en l’entrada al Museu d’Història de Girona, al Museu d’Història dels Jueus, al Museu del Cinema o a la Casa Masó, vàlid durant un mes, i un 10% de descompte en els productes de les respectives botigues.

L’Ajuntament de Girona promou i organitza aquesta iniciativa a través del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial, projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

Els continguts dels itineraris per a la difusió i coneixement del patrimoni cultural s’han desenvolupat en col·laboració amb el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema, la Casa Masó, el Bòlit. Centre d’Art Contemporani, festival monar’T, Milestone Project i l'Oficina de Turisme.

Per a més informació podeu consultar la web de Descobrint Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.