Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El GEiEG i l’Escola Municipal d’Art presenten l’exposició “Llavors, la llavor” al GEiEG de Sant Ponç

La mostra presenta els treballs de l’alumnat del taller de ceràmica de l’escola. La inauguració tindrà lloc el proper dimecres, 16 de juny, a les 19.30 h, al GEiEG de Sant Ponç.

El dimecres, 16 de juny, a les 19.30 h, al GEiEG de Sant Ponç, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Llavors, la llavor”, organitzada conjuntament pel GEiEG i l’Escola Municipal d’Art de Girona. Es tracta d’una mostra de peces de ceràmica realitzades per l’alumnat del taller de ceràmica de l’escola amb la professora Providència Casals. L’exposició es podrà visitar fins al 23 de juliol al vestíbul del restaurant del GEiEG de Sant Ponç.

Durant tot l’any l’alumnat del segon curs del taller de ceràmica avançada ha preparat una obra per a l’exposició al voltant del concepte de “cultura”, un dels tres eixos principals del GEiEG, juntament amb l’esport i Girona. Cada obra és fruit d’una reflexió individual del concepte de “cultura” per part de cada alumne, qui l’ha portat al seu terreny i li ha donat forma. En total hi participen onze alumnes de l’escola: Bamala-Borruel, Sonia Oliver, Xavier Cassany, Palema Castillo, Dolors Bonaterra, Sílvia Ferrer, M. Mercè Roca, Imma Muñoz, Esperanza Pardo, Joaquim Vila i Anna Cullell. 

Durant tot el curs, l’alumnat ha treballat a partir de les tècniques de ceràmica de sobretaula com ara el pessic, “xurros”, planxes i motlles, per aprendre a crear peces ceràmiques amb finalitat artística i amb decoracions fetes amb esmalts i engalbes propis, i altres tècniques decoratives com són esgrafiats, sobreposats, marbrejats, sota i sobre coberta o corda seca. S’ha treballat amb fangs d’alta temperatura amb l’objectiu que l’alumne sigui capaç de crear una sèrie d’objectes (amb volum) amb unes tècniques molt acurades. El resultat de tot aquest treball de classe és el que es podrà veure a l’exposició. 

La col·laboració entre el GEiEG i l’Escola Municipal d’Art de Girona té més de deu anys història. Des d’aleshores, l’escola ofereix un descompte del 10% en els cursos pels socis del GEiEG i cada any s’atorga una beca d’estudis d’un curs de l’escola a la persona guanyadora del concurs de pintura que organitza el GEiEG. “Aquesta mostra, forma part de la vessant cultural del GEiEG i sobretot de la implicació del Grup amb el món de l’art. Estem molt contents de poder col·laborar amb l’aula d’art del Centre Cultural de La Mercè, exposant els treballs de final de curs dels seus alumnes. És un exemple més de les moltes col·laboracions que tenim durant l’any”, explica el president del GEiEG, Francesc Cayuela. El regidor de Cultura Quim Ayats, ha manifestat que “esport i cultura poden i han d’anar de la mà i ser creatius, tal i com fa anys que es demostra des del GEiEG i l’Escola Municipal d’Art, impulsant la projecció i la mostra dels magnífics treballs que realitza el seu alumnat”.

L’horari d’obertura al públic de l’exposició és el mateix que el de les instal·lacions del GEiEG de Sant Ponç. 

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.