Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El dia 9 de juny es va dur a terme una sessió online a càrrec del Sr. Albert Cañigueral, sota el títol “Cap on va la feina? Tendències del mercat laboral”, dirigida als serveis de formació i ocupació

Hi van participar 98 professionals de diferents entitats i serveis que treballen amb col·lectius que requereixen suport i acompanyament en el seu itinerari formatiu i laboral

El passat dia 9 de juny, en el marc de la programació SMObilitza’t del segon trimestre, va tenir lloc la sessió “Cap on va la feina? Tendències del mercat laboral”, conduïda pel Sr. Albert Cañigueral, expert en economia de plataformes i col·laborativa, que es defineix a si mateix com a “explorador, consultor i divulgador sobre les transicions derivades de la digitalització a la societat”.

L’any 2011 va fundar el blog Consum Col·laboratiu i des del 2012 és vicepresident de l’Associació Ouishare Espanya, que impulsa una xarxa internacional i una incubadora de persones que exploren el futur del treball i de les organitzacions.

És autor de “El Trabajo ya no es lo que era”, que apunta propostes per a fer que les empreses i els treballadors/es afrontin amb èxit noves formes de treballar i altres maneres de viure.

Aquesta sessió va comptar amb la participació de 98 professionals de l’administració pública i d’entitats privades que treballen en l’àmbit de l’orientació i la inserció educativa i laboral, fet que denota un gran interès sobre com afrontar el repte, des dels serveis d’ocupació, pel que fa a la progressiva transformació del mercat laboral.

Les innovacions digitals tenen i tindran en les properes dècades uns impactes socials i econòmics, que van dibuixant un canvi de paradigma sobre com entenem el treball, que caldrà abordar amb les persones que accedeixen als serveis d’ocupació.

És un fet que ens trobem en un moment d’incertesa, davant d’un canvi dràstic de les relacions laborals: “els nostres pares van tenir un sol treball a la seva vida, nosaltres en tindrem de diferents al llarg de la nostra vida, i els nostres fills/es tindran una mitjana de set feines alhora”.

Durant la sessió es va fer èmfasi en el nou escenari laboral, posant diferents exemples de noves formes d’ocupació que ofereixen les plataformes digitals i les noves formes de treball de la mà dels espais col·laboratius o la gestió de projectes compartits, i els efectes que té i tindrà en l’educació i el sistema de pensions, que obligaran a revisar de forma urgent els acords socials en relació al treball. Ens trobem en un entorn extraordinàriament canviant, de manera que l’adaptabilitat és i serà la competència principal per fer front als reptes presents i futurs.

En aquest sentit, la situació sanitària generada per la COVID-19 ha suposat un punt d’inflexió, accelerant la transformació digital de les empreses i l’avanç vers una economia verda.

Com afecta aquest escenari als serveis d’ocupació? S’evidencia la necessitat d’adaptar les metodologies de treball, en el sentit de donar suport a les persones sense perdre de vista el futur que ens espera, i lluitant contra l’exclusió que suposa l’escletxa digital.

“The important and difficult job is never to find the right answers; 
it is to find the right question”

Peter Drucker

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.