Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Disponibles en línia les conferències de la setmana “Casaldàliga i les causes justes” 

Dues jornades dedicades a la Justícia Universal i el Decreixement van nodrir els debats d’una setmana que serví per a commemorar el 30è aniversari de l’Agenda Llatinoamericana.

El passat mes de maig, la Comissió de l’Agenda, Justícia i Pau Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries van organitzar quatre jornades a Girona sobre el pare claretià Pere Casaldàliga (1928-2020). Les jornades, que s’enmarcaren en el 30è aniversari de l’Agenda Llatinoamericana,  van servir per obrir un espai de reflexió sobre la figura del bisbe català de Sâo Félix d’Araguaia (Mato Grosso, Brasil), tot presentant les grans causes que van guiar el seu pensament i que es podrien resumir en tres grans eixos: la Justícia Universal, els decreixements com eina per salvar el planeta i la seva poesia.
Seguidor de la “Teoria de l’Alliberament” com a expressió cultural, política i espiritual, Casaldàliga va defensar al llarg de la seva vida les bases per una proposta radical de transformació social que canviaria el transcurs de la història a l’Amèrica Llatina i el Carib, i que inspiraria el moviment altermundista arreu del món. 

Les quatre jornades sobre Casaldàliga que se celebraren a diferents emplaçaments de la ciutat de Girona del dimarts 11 al dissabte 15 de maig, ja estan disponibles al canal de Youtube de la Coordinadora d’ONG de les comarques gironines i de l’Alt Maresme. 

El dijous 13 de maig a les 19h, el Col·legi d’Advocacia acollí un Debat sobre Justícia Universal amb la investigadora i experta en Dret Penal Constitucional, Elizabeth Fuentes; i el professor i investigador en Ciència Política Salvador Martí: 
https://www.youtube.com/watch?v=43X_-vFgxW8  
https://www.youtube.com/watch?v=8pBdEWDeyHY&t=201s  

El divendres 14 de maig a les 19h, el Col·legi d’advocacia també acollí un Debat sobre Decreixement, que comptà amb en Joan Surroca, educador i museòleg i membre de Justícia i Pau;  i en Biel Jover Avellà, doctor en Història Econòmica Moderna:
ttps://www.youtube.com/watch?v=G95-8GmW3d8&t=87s 
https://www.youtube.com/watch?v=qGcBF_mv3-o&t=336s  

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.