Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els equips femenins omplen la plaça de Salvador Espriu i de Francesc Calvet i Rubalcaba en la 9a Jornada de l’Esport Femení

Representants de l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat a Girona han visitat aquesta tarda l’esdeveniment.

Els equips femenins s’han apoderat aquests dies de la plaça de Salvador Espriu i de Francesc Calvet i Rubalcaba per tal de reivindicar l’esport femení. Es tracta de la celebració de la 9a edició de la Jornada de l’Esport Femení, que enguany s’ha estès més enllà d’un dia com era habitual per tal d’evitar aglomeracions i garantir totes les mesures de seguretat de la COVID-19. La celebració va començar ahir a la tarda i s’allargarà fins al diumenge amb un acte de cloenda a l’Auditori Josep Irla. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; el representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols; la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD) a Girona de la Generalitat de Catalunya, Fina Surina, i el regidor d'Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, han visitat aquesta tarda l’esdeveniment. 

El públic pot gaudir aquests dies veient els entrenaments i els tornejos dels equips femenins del territori, que s’han traslladat al carrer per tal de fer visible l’esport femení. En total, hi haurà una vintena de disciplines diferents d’una trentena d’entitats i clubs, tant de la ciutat com de la demarcació de Girona.

Les activitats estan concentrades en tres espais: la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Calvet i Rubalcaba i el riu Onyar de les 18 a les 20.30 h. L’últim dia, el diumenge, tindrà lloc l’acte de cloenda a l’Auditori Josep Irla a partir de les 10.30 h. Es projectarà el documental Hijas de Cynisca, seguit d’un col·loqui amb la seva directora, Beatriz Carretero, i altres esportistes convidades. El film tracta sobre la desigualtat de gènere en l’esport i dóna veu a dones esportistes que són referents i que han aconseguit grans fites en la seva carrera. Amb la seva projecció es vol fomentar la reflexió i el diàleg per superar prejudicis i estereotips que impedeixen a les nenes i a les adolescents accedir i desenvolupar-se en igualtat d’oportunitats.

La Jornada de l’Esport Femení s’emmarca dins del Programa de Promoció de l’Esport Femení que porta a terme l’Ajuntament de Girona. Es tracta de tot un seguit d’actes, accions i activitats físiques i esportives, així com formatives i divulgatives, que tenen la finalitat de fer visible l'esport femení. L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Dipsalut i el Consell Esportiu del Gironès.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.