Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Inauguració dels horts urbans comunitaris del carrer de Roma. Projecte "Menja’t Sant Narcís, barri comestible"

El dissabte 29 de maig a la tarda es van presentar al públic els horts urbans i comunitaris instal·lats al carrer de Roma del barri de Sant Narcís com a exemple viu i concret del projecte

El projecte "Menja’t Sant Narcís, barri comestible" és un projecte de les veïnes i veïns del barri de Sant Narcís amb el suport de l’Ajuntament de Girona i l’Institut Català de Recerca de l’Aigua. L’objectiu és donar valor i activar els espais públics i posar èmfasi al valor patrimonial urbanístic, social i natural d’aquesta zona tan peculiar de la nostra ciutat, com a porta d’entrada cap als espais productius i contemplatius de la vora de Girona.

Després de quasi un any i mig de reunions entre veïns, veïnes, entitats, associacions, administracions i científiques, així com de formacions, confinaments, discussions i molta acció, és el moment de presentar i celebrar que el projecte segueix endavant, i que el repte que planteja a la ciutat i a la ciutadania, és digne de ser conegut. La intenció és que el projecte segueixi creixent i estenent-se pel barri i pugui ser compartit per la resta de la ciutat. 

La inauguració va consistir en la presentació dels horts urbans comunitaris i l’espectacle Despertant Ses Arrels, una proposta d’intervenció musical-corporal a cura de Colapso, grup multidisciplinar de composició instantània. Per aquesta ocasió, Colapso va proposar una intervenció artística on vincular elements identitaris del projecte Menja’t Sant Narcís amb la creació escènica. Amb l’ajuda de la participació del públic es van generar reflexions al voltant del projecte que van inspirar una peça d’improvisació de música i dansa.

En paral·lel la Brigada Activista del Salabret ens va animar a participar recollint burilles pel barri de Sant Narcís sota el lema, “no són les nostres burilles però sí el nostre barri”. Al finalitzar vàrem poder comprovar la quantitat de burilles recollides de forma conjunta  prenent consciència sobre aquesta problemàtica. 

La celebració va continuar amb un concert de Guillem Roma a les set de la tarda, un artista d’Osona que a les seves lletres incorpora la mirada ecologista. 

El grup d’acció del Menja’t Sant Narcís fa una valoració  molt positiva de l’acte, on malgrat la pluja, hi va haver molta participació i una molt bona acollida de la iniciativa.

Més informació a les xarxes socials: @menjatsantnarcis

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.