Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona condiciona les escoles bressol municipals amb 27 aparells purificadors d’aire

S'han adquirit entre 3 i 5 purificadors per escola, segons les necessitats de cada centre, amb l’objectiu de millorar les mesures de prevenció de la COVID-19

Fotografia de la visita del regidor Àdam Bertran en una escola bressol municipal

Les set escoles bressol municipals compten ja amb purificadors d’aire per millorar la ventilació als centres educatius. L’Ajuntament de Girona ha condicionat els equipaments amb entre 3 i 5 purificadors d'aire cadascun, amb la mirada posada en el curs vinent, tot i que també s’ha aprofitat per aportar millores als mesos restants d’aquest curs 2020-2021. 
 
Entre les principals mesures de prevenció i contenció de la COVID-19 als centres educatius hi ha l’exigència d’una ventilació continuada i eficient. És per això que aquest curs les escoles bressol han vetllat per mantenir la ventilació natural creuada a tots els centres. No obstant això, i amb l’afany d’aportar majors garanties al curs vinent, on la ventilació encara serà un dels factors claus en l’èxit de la contenció del virus, l’Ajuntament de Girona ha adquirit 27 purificadors d’aire de filtre HEPA14 i filtre de carbó de màxima eficiència.
 
Aquests aparells purificadors estan dissenyats per neutralitzar les partícules nocives més ínfimes que resten en suspensió en l’aire, mantenint així els espais tancats amb una qualitat d’aire òptima. 
 
“És una inversió necessària per fer front al risc de transmissió de la COVID-19 davant la situació de pandèmia, però alhora també serveix per contribuir a la neutralització de la resta de virus i bacteris que es transmeten per aire com són els refredats comuns”, ha assegurat el regidor d'Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, que ha remarcat que “la vida útil d'aquests aparells va molt més enllà del coronavirus i la voluntat és utilitzar-los durant el curs vinent i també en els propers anys”. 
 
Aquesta adquisició ha estat possible gràcies al Pla d’inversions aprovat pel Ple el mes de febrer amb l’objectiu d’invertir en la millora del condicionament del mobiliari i els equipaments de les escoles bressol municipals. La inversió ha estat de 28.459,20 euros, que inclou no només els purificadors, sinó també recanvis de filtre per a previsió de dos anys.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.