Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori de Girona celebra el 15è aniversari amb una programació especial del 3 al 6 de juny

El tret de sortida de la celebració tindrà lloc el dijous 3 de juny amb la conferència inaugural “La música del vi” a càrrec de Josep Roca (El Celler de Can Roca). Ivo Pogorelich, Cala Vento i Love of Lesbian formen part del cartell especial per a commemorar l’efemèride. “Seguirem vibrant” és el missatge d’agraïment i esperança col·lectiva que encapçala els 15 anys de l’Auditori de Girona.

L’Auditori Palau de Congressos de Girona celebrarà el 15è aniversari amb una programació especial que, del 3 al 6 de juny, comptarà amb la conferència inaugural del sommelier Josep Roca (el Celler de Can Roca), la presència en exclusiva a Catalunya del llegendari pianista Ivo Pogorelich, el concert de Cala Vento: La Comunidad i la doble actuació de Love of Lesbian. Aquests actes de celebració, que s’emmarquen en les noves línies estratègiques i es plantegen en clau de futur, busquen també materialitzar l’esperit d’alguns dels reptes que l’equipament es proposa en els pròxims anys. 

El tret de sortida de la programació especial tindrà lloc el dijous 3 de juny a les 18.30 h amb la conferència La música del vi a càrrec de Josep Roca (El Celler de Can Roca), una de les personalitats que més ha recolzat la ciutat de Girona com a destinació de turisme de negocis, al costat dels seus germans Joan i Jordi. Oferirà les seves reflexions sobre el vincle que existeix entre els vins i la música. Paral·lelament, al vestíbul de l’Auditori es podrà veure una instal·lació audiovisual dedicada a la ciutat de Girona i al seu Palau de Congressos com a destinació d’esdeveniments, amb el patrocini de l’empresa empordanesa Perspective Events. Per arrodonir l’acte inaugural, el mateix dijous 3 de juny a les 20 h el pianista croat Ivo Pogorelich, llegenda del piano que ha marcat l’escenari de la música clàssica, oferirà un programa dedicat íntegrament a Chopin. El dia següent, divendres 4 de juny a les 20 h, la celebració dels 15 anys d’història de l’equipament seguirà amb la posada en escena del duet empordanès Cala Vento, que estrenarà La Comunidad, un projecte comunitari coproduït amb La Marfà que comptarà amb la participació dels col·lectius gironins Papaya Jam, Orquestra Montsalvatge i Gospelians de Girona. Finalment, els actes de celebració culminaran amb el doble concert de Love of Lesbian, el dissabte 5 i el diumenge 6 de juny a les 20 h. El reconegut grup català presentarà en primícia a les comarques gironines les cançons del nou disc, V.E.H.N (Viaje Épico Hacia la Nada) i, a causa de l’ampliament d’aforament al 70%, s’han posat noves entrades a la venda per a ambdues actuacions, que ja les havien exhaurit.

Cap a una nova etapa
El 15è aniversari marca el punt de partida d’una nova etapa del projecte cultural de l’Auditori de Girona. Un full de ruta que, en el marc del programa Girona Cultura, conté tres objectius: en primer lloc, oferir una programació de servei públic, amb  la creació d’un ecosistema que vinculi i treballi constantment amb La Marfà – Centre de Creació Musical, els agents musicals de la ciutat i els principals centres educatius (Escola Municipal de Música o Conservatori, entre d’altres), i que aposti també pel risc i el valor afegit (suport a la creació, als artistes emergents i a projectes d’alt interès), així com pel suport a projectes orquestrals d’àmbit local i nacional, tant de música clàssica com moderna i tradicional. En segon lloc, l’Auditori de Girona vol esdevenir un equipament de referència, amb una programació que el situï en el mapa català i estatal a través de la innovació, les estrenes, les coproduccions, els artistes internacionals i les actuacions úniques a Catalunya. En tercer i últim lloc, pretén ampliar la base social de la música a Girona, reconnectant amb la ciutat i atraient nous públics; proposant nous formats de concert; millorant l’experiència presencial de la música en directe; implementant els projectes amb mirada social; desenvolupant el servei educatiu, i dialogant amb l’entorn natural proper.

15 anys d’història
A finals de maig del 2006 es va inaugurar l’Auditori Palau de Congressos de Girona. Durant aquests 15 anys, l’equipament s’ha consolidat com un espai clau en la vida social i cultural gironina, així com en un Palau de Congressos capaç de generar valor i posicionar la ciutat en el mapa estatal del turisme de reunions. La celebració del 15è aniversari és una ocasió per gaudir de la feina feta durant aquests anys de trajectòria i el punt de partida d’una nova etapa que s’adeqüi a les noves realitats socials, culturals, mediambientals i tecnològiques. El missatge d’agraïment i esperança col·lectiva “Seguirem vibrant” commemora aquests 15 anys d’història i es planteja en clau de futur: que el públic senti i gaudeixi la vibració d’un projecte en plena efervescència. Un futur que no seria possible sense els patrons, mecenes i col·laboradors que acompanyen i impulsen l’equipament: Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Cambra de Comerç de Girona, la Fundació Metalquimia, Estrella Damm, Fundació la Caixa, La Vanguardia, Laboratoris Hipra i Oliva Motor.

Auditori de Girona
Cartell de la programació especial
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.