Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El 13è Festival Tempo Girona creix del Barri Vell fins a la Copa amb mig centenar de propostes musicals i culturals

El 7 i 8 d’agost, la Copa s’incorpora com a nou escenari amb concerts de Mala Rodríguez, MClan, Sofia Ellar, Paula Cendejas, Amato i Tawa.
Del 15 al 31 de juliol el passeig Arqueològic al Barri Vell acollirà propostes gratuïtes de música, gastronomia i literatura amb artistes com The New Raemon o Natxo Tarrés & The Wireless.

El Festival Tempo de Girona, que se celebra al Barri Vell de la ciutat a l’estiu, creixerà en la seva 13a edició fins a la Copa, on el 7 i el 8 d’agost hi haurà concerts d’artistes consolidats i revelacions com MClan, Mala Rodríguez, Sofia Ellar, Paula Cendejas, Amato i Tawa, amb una capacitat inicial per 2.000 espectadors al dia. Prèviament, del 15 al 31 de juliol als jardins del passeig Arqueològic hi haurà una quarantena de propostes diàries i gratuïtes de música, gastronomia, literatura i altres arts escèniques, entre els quals concerts de The New Raemon, Laura West, Natxo Tarrés & The Wireless, Blanquito Zurdito, Carmen113, Shí, i el Tempo Llibres conduït per Martí Gironell amb autors com Gerard Quintana. Aquest any, com a altre novetat aposten per la inclusió social amb concerts en col·laboració amb la Fundació ONCE i el Sector Est de Girona.

El festival, que queda dividit en dues branques (Tempo Village i Tempo Copa), s’ha presentat avui a la seu a Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la presència d’Albert Piñeira, vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona; Miquel Curanta, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya, i Albert Candela, director del festival.

2.000 espectadors al Tempo Copa

L’objectiu del Festival Tempo Girona, conegut com ‘El Festival petit del Barri Vell’, és seguir essent una cita cultural ineludible els dies d’estiu al Barri Vell de la ciutat, amb propostes diverses, gratuïtes i d’àmbit local. Enguany fa un pas més per convertir-se en un dels festivals de referència a l’estiu i s’amplia amb dues grans nits de concerts en un nou espai, la Copa. Els dies 7 i 8 d’agost, al Tempo Copa hi actuaran MClan i Sofia Ellar (7) i Paula Cendejas, Mala Rodríguez, Amato i Tawa (8). El preu dels abonaments per dia va dels 29 als 39 € i el de dos dies a 55 €. La previsió actual, a l’espera de com evolucionen les condicions sanitàries a les properes setmanes, és que hi hagi una capacitat per a 2.000 espectadors diaris, tots drets, sense distàncies de seguretat i amb mascaretes.

MClan és considerada una de les millors bandes de rock de l’Estat espanyol i oferiran un concert per reviure els seus clàssics en format acústic. La cantautora i compositora Sofía Ellar, que es mou entre el pop i el folk, ha demostrat amb 29 anys que es pot gestionar una carrera musical de forma independent i assumir les tasques d’artista, empresària i gestora del seu projecte. Mala Rodríguez ha estat pionera de l’anomenada música urbana i la seva aparició en el panorama musical va suposar una ruptura per la seva actitud, les lletres i la seva música. Paula Cendejas és una artista madrilenya de 25 anys que va començar en el mon de la música el 2014, donant-se a conèixer a Instagram, i aposta pel rhythm and blues i pop amb aires llatins. El barceloní Amato és una jove promesa de la música urbana que s’ha convertit en el primer artista europeu en signar pel segell WK Records. Carla Amat, coneguda com a Tawa, és una jove artista multidisciplinària de Barcelona que amb només 20 anys va arrencar la seva carrera musical com a solista. Les seves grans influències se centren en la música urbana, el trap, el pop i l’electrònica.

Al Tempo Village, una barreja d’estils musicals, xerrades, vermuts musicals i vi

Als jardins del passeig Arqueològic del Tempo Village s’hi reuniran, entre el 15 i el 31 de juliol, diferents estils musicals com reggae, rock, funk, disco, pop, soul, música negra, ritmes urbans, folk, gòspel, jazz, música brasilera, ritmes llatins, flamenc, pop-rock i indie pop. Els artistes convidats són Natxo Tarrés & The Wireless, Will & The Dirties, El Sueño de Calíope, Gerard Solano, Apastafunk, Genni & Aleks Locksmith, Tokaji Quartet, Ian Sala, Abril Gabriele, Ganzá, Alaire, Código Bushido, Duo Millos, Caramelo a Kilo, Momi Maiga, Blanquito Zurdito, The New Raemon, Ferran Exceso, Shí, Laura West, Carmen 113, Luw, Twin, Waltrapa & The Casmakers, Julia Cutler & Guille Cueva, Buena Onda i Toma 2, entre d’altres. A més, aquest any es dona un gran impuls a la inclusió, amb concerts en col·laboració amb la Fundació ONCE o un concert del grup de Rumba 4G, una formació sorgida de la feina que es duu a terme al Sector Est de Girona per a la inclusió social a través de la música.

També hi haurà els vermuts musicals (Frit Ravich - Vermuts Musicals Quedem?) i activitats paral·leles com el Wine&Music (un tast de vins amb música en directe) o el Sopar Jean León, un sopar de pel·lícula coordinat per Martí Gironell i amb la música del saxofonista Pep Poblet. Gironell també conduirà xerrades literàries (Tempo Llibres) amb Gerard Quintana, Jordi Llobregat i Paula Bonet. Tempo Village seguirà en la seva línia d’acompanyar la música i la cultura amb la millor proposta gastronòmica, amb una oferta variada de productes de proximitat.

35.000 espectadors abans de la pandèmia

Tempo és un festival que sempre ha buscat construir sinèrgies amb altres referents culturals i socials de la ciutat i aquest any hi col·laboren el Festival Neu!, Les Cases de la Música, la Marfà i l’indie club Yeah, entre d’altres. Des dels seus inicis, fa 13 anys, Tempo ha apostat fort per la programació local. L’any passat, en plena pandèmia, el festival va lluitar per celebrar-se igualment amb una fórmula més modesta: només al passeig Arqueològic i amb concerts gratuïts i de quilòmetre 0. Malgrat les dificultats, hi van assistir 21.000 persones, que van gaudir de 35 concerts. El 2019 el festival va congregar 35.000 espectadors, repartits en 24 concerts gratuïts i 4 de pagament.

Festival Tempo 2021. El festival petit del Barri Vell
Dossier de premsa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.