Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Olga Delisau, Josep Iglésias i Cristina Farrés rebran avui les beques Joan Bruguera d’aquest any

L’acte de lliurament dels ajuts tindrà lloc a les 18 h, al Col·legi Oficial de Metges de Girona

Olga Delisau, Josep Iglésias i Cristina Farrés han estat les tres persones guanyadores de la convocatòria d’enguany de les beques Joan Bruguera que atorga la Fundació Joan Bruguera, formada per l’Ajuntament de Girona, el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) i la Universitat de Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, participaran en l’acte formal de lliurament dels ajuts, que tindrà lloc aquesta tarda, a les 18 h, a la seu del COMG. 

Les beques Joan Bruguera es van idear amb l’objectiu de cursar estudis d’especialització i/o treballs d’investigació mèdica a Montpeller, i en els darrers anys s’han adaptat per ampliar aquesta finalitat i adequar-les a les circumstàncies actuals. Ara s’atorguen a professionals dels centres hospitalaris de Girona o nascuts a la ciutat per a projectes que es vulguin desenvolupar fora del municipi. En aquesta convocatòria les beques estaven dotades amb 12.000 euros.

“Durant la pandèmia estem demostrant com a Ajuntament el nostre compromís amb la salut i la seguretat sanitària. Ara bé, és clau continuar investigant i donant suport al col·lectiu mèdic en tota la seva tasca més enllà de la COVID-19. Per això mantenim aquestes beques, que refermen la voluntat municipal de col·laborar en la recerca i en l'exercici de la medicina ajudant els professionals del present i del futur”, ha explicat la regidora de Salut, Eva Palau.

La primera beca Joan Bruguera, dotada amb 3.000 euros, és per Olga Delisau i Puig, per l’execució del seu projecte de rotació durant dos mesos a l’Hospital de Fuenlabrada (Madrid), per formar-se en el camp de la cirurgia de la carcinomatosi. La segona beca, també de 3.000 euros, és per Josep Iglésias i Grau. En aquest cas s’atorgarà per l’execució del projecte d’investigació sobre la diabetis “Characterization of the effects of an intensive lifestyle modification program on cognition, inflammation, vascular and functions in individuals with prediabetes and type 2 diabetes” a Canadà. Finalment, la tercera beca Joan Bruguera, dotada amb 6.000 euros, és per Cristina Farrés, per l’execució del seu projecte “Estudi de la disfuncionalitat i composició bacteriana del teixit adipós mesorectal i la seva associació amb la progressió tumoral en pacients amb càncer de recte”, que realitzarà a l’Hospital Josep Trueta de Girona.
 
Les ajudes es concedeixen per una durada màxima cadascuna d'un any o curs acadèmic, amb possibilitat de demanar una pròrroga per un curs o any addicional. Se'n podran beneficiar totes aquelles persones que tinguin el Grau o Llicenciatura de Medicina de qualsevol universitat catalana, en el termini dels cinc anys posteriors a l'obtenció del títol, o estudiants dels darrers cursos de la carrera, que siguin naturals de la ciutat de Girona, o que hi tinguin residència per un període no inferior a deu anys.

Durant l’acte d’aquesta tarda també es lliurarà l’ajut e-health COMG per a projectes de recerca i d’innovació en projectes de la salut, que aquest 2021 ha becat un projecte de realitat virtual per a pacients amb ictus. Aquest ajut el concedeix el COMG i el Campus Salut de la Universitat de Girona.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.