Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona lliura els premis dels Jocs Florals de Primària i del concurs de punts de llibre 

Aquest any s’han rebut 1.218 dibuixos i 300 composicions escrites dels nens i nenes d’una vintena de centres escolars de la ciutat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el regidor d’Educació Infància i Esports, Àdam Bertran, han visitat les escoles guanyadores per fer entrega dels premis personalment.

Escola Verd

L’Ajuntament de Girona ha lliurat un any més els premis dels Jocs Florals de Primària i del concurs de punts de llibre de les escoles de la ciutat. Enguany, l’entrega dels guardons ha adoptat un format diferent amb motiu de la pandèmia i ha tingut lloc en el si dels diversos centre escolars. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, van començar ahir a repartir els premis i han acabat avui al migdia, després de visitar les 16 escoles guanyadores.

“El format d’aquest any ha permès compartir l’acte de lliurament amb tots els centres que han resultat guanyadors i comptar amb la participació d’un gran nombre d’infants”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura Quim Ayats, qui durant les visites ha demanat a les nenes i als nens “que no deixin de dibuixar i d’escriure els seus somnis, perquè les ciutats les fem les persones i el futur el construïm conjuntament”.

Al concurs de punts de llibre, enguany s’han valorat especialment les creacions inspirades en la commemoració de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures. La participació ha estat molt alta, amb 1.218 treballs rebuts, procedents de 26 centres d’educació primària de la ciutat, i s’han editat 4.200 punts de cadascun dels tres primers premis.

Per apropar a tothom aquestes creacions, les cinc biblioteques públiques de la ciutat acolliran una exposició itinerant de tots els punts de llibre presentats que s’allargarà fins al 30 d’octubre. Concretament, del 14 de juny al 9 de juliol serà a la Biblioteca Carles Rahola; del 12 de juliol al 6 d’agost, a la Biblioteca Antònia Adroher; després es traslladarà a la Biblioteca Ernest Lluch, del 9 d’agost al 3 de setembre; del 2 de setembre al 2 d’octubre es podrà veure a la Biblioteca Just M. Casero i, finalment, del 4 al 30 d’octubre serà a la Biblioteca Salvador Allende.

L’alumnat guanyador del cicle inicial ha estat N. Pacheco, de l’escola Domeny (primer premi), i G. Coll (segon premi) i J. Coll (tercer premi), de l’escola Verd; i del cicle mitjà ha estat C. Solterman (primer premi), de l’escola Pericot, i M. Pascuet (segon premi) i A. Torres (tercer premi), de l’escola Taialà. El primer premi del cicle superior ha estat per a X. Delgado, de l’escola Montessori; el segon per a A. Pascual, de l’escola FEDAC Sant Narcís, i el tercer per a J. Garcia, de l’escola Pla de Girona.

Pel que fa als Jocs Florals de Primària, aquest any s’han presentat 300 composicions de 20 centres educatius de la ciutat. Els nens i nenes guanyadors del cicle inicial han estat A. Mengibar, J. Montilla i G. Ponce, de l’escola Marta Mata; M. Meza, de l’escola Dalmau Carles; E. Arboix, de l’escola Dr. Masmitjà, i C. Ruffo, de l’escola Vedruna. En cicle mitjà, la Flor Natural ha estat per a A. Borràs, de l’escola Joan Bruguera; l’Englantina ha estat per a  E. Martí, de l’escola Verd; la Viola ha estat per a  M. Vila, de l’escola Les Alzines. En cicle superior, la Flor Natural ha estat per a I. Fontbona, de l’escola Dr. Masmitjà;  l’Englantina ha estat per a J. Fernández, de l’escola Verd, i la Viola ha estat per a C. Pi, de l’escola Les Alzines.

En prosa, el tema d’enguany era “Girona ciutat sostenible: actuem plegats pel futur del planeta”, i l’alumnat guanyador ha estat el següent: en cicle mitjà s’ha premiat N. Alvarez (primer premi) i M. Su (segon premi), de l’escola El Bosc de la Pabordia, i M. A. Bouda, de l’escola Cassià Costal (tercer premi); mentre que en cicle superior s’ha premiat A. Masafret, de l’escola Domeny (primer premi); N. Benallah, de l’escola Cassià Costal (segon premi), i I. Serra, de l’escola Migdia (tercer premi).

Per la seva banda, el regidor d'Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, que també ha estat membre del jurat, ha destacat “la gran qualitat de totes les composicions, que ha fet difícil el triatge, ja que totes es mereixen premi”. “Com a Ajuntament de Girona, organitzador d'aquest festival, que hi hagi tanta participació és gratificant, perquè demostra que és una iniciativa ben consolidada. En un any de pandèmia en què l’acte no s'ha pogut fer a l'Auditori, des dels serveis d’Educació i de Cultura hem cregut adequat canviar el format i anar una per una les diverses escoles guanyadores per donar personalment el premi merescut a tot l’alumnat premiat”, ha explicat Bertran.

El jurat que avalua els treballs, tant els punts de llibre com la prosa i poesia dels Jocs Florals, està format per un ampli grup de persones de l’àmbit de l’educació, les biblioteques, el món cultural, artístic i literari de la ciutat, la Universitat de Girona i els Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Girona, que fan possible la realització dels dos concursos cada any.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.