Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona millora el clavegueram municipal per evitar acumulacions d’aigua

Les obres s’han centrat en tres punts de la ciutat que s’inunden habitualment quan plou

Fotos de les actuacions, als jardins de les Pedreres i al carrer del Migdia

L’Ajuntament de Girona ha finalitzat tres obres de millora del clavegueram municipal amb l’objectiu d’evitar acumulacions d’aigua en punts de la ciutat que s’inunden habitualment durant episodis de pluja. Concretament s’ha actuat a la cantonada del carrer del Migdia amb el carrer d’Oriol Martorell i Codina; als jardins de les Pedreres, i al carrer del Torín.

“En aquestes tres zones tenim problemes en episodis de pluja intensa, cada vegada més freqüents degut al canvi climàtic. Esperem que amb aquestes actuacions les puguem donar per resoltes, i beneficiar així tant veïns i veïnes com la gent que hi circula a peu o en vehicle. Un dels nostres compromisos des del govern és precisament millorar aspectes que afecten el dia a dia de la ciutadania, inversions ordinàries que tenen un benefici molt gran en l’àmbit de la via pública”, ha explicat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

En el cas del carrer del Migdia, s’han construït dos embornals nous i una reixa interceptora, que han de permetre incrementar el drenatge urbà de la via pública. D’aquesta manera es podrà recollir més eficaçment l’aigua d’escorrentia superficial que es produeix quan plou, tant a la vorera com a la cruïlla amb el carrer d’Oriol Martorell i Codina. L’import d’execució de l’obra ha estat de 14.417,63 euros (IVA inclòs).

Al sector nord-est dels jardins de les Pedreres, l’actuació ha consistit en la construcció d’una reixa interceptora d’aigua d’escorrentia superficial amb dues finalitats. D’una banda, amb la intenció de millorar la recollida de la pluja i, de l’altra, per evitar l’erosió del paviment granular del parc i l’obturació d’altres elements de drenatge urbà existents aigües avall. L’obra ha tingut un cost de 5.623,11 euros (IVA inclòs).

Finalment, la tercera actuació ha permès incrementar la capacitat hidràulica de la xarxa de clavegueram existent al carrer del Torín, especialment en episodis de pluja intensa, amb la construcció de dos trams nous de xarxa, un de 9 metres i un d’11’5 m de longitud. Aquest tercer treball s’ha fet per un import de 19.769,80 euros (IVA inclòs).

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.