Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Escola Municipal d’Art de Girona disposa d’un nou forn ceràmic

L’aparell donarà servei al taller de ceràmica i evitarà sobrecarregar els altres forns dels tallers.

Durant aquesta darrera setmana s’ha dut a terme la instal·lació d’un nou forn ceràmic pels tallers d’escultura i ceràmica de l’Escola Municipal d’Art de Girona en substitució de l’antic forn Riera.

Fins ara, els tallers de ceràmica i escultura disposaven de tres forns: el forn Riera, de 10,5 kw de potència i 220 v de tensió, el forn Tecno Piro, de 25 kw de potència i 380 v de tensió, i el forn Tecno Piro de 3 kw de potència i 220 v de tensió. Aquests tres forns tenen un ús setmanal constant amb una durada mínima de 24 hores d’us per a cada fornada. Degut a la seva antiguitat, el forn Riera ha anat quedant obsolet tant pel que fa a temperatura, no pot arribar a nivells alts (1.250 graus), com per capacitat, produeix un menor volum de peces per fornada que un model actual, i també pel seu alt consum elèctric i per usabilitat, en els últims cinc anys se n’ha hagut de reduir el seu ús a un cop cada quinze dies pel perill d’avaria i col·lapse.  

El forn Riera ha funcionat durant més de quaranta anys, des que es va adquirir per l’antiga seu que l’escola tenia a l’Institut Vell, al carrer de la Força. La compra del nou forn ceràmic, amb una inversió de 10.490,70 €, representa una nova millora en les instal·lacions de l’Escola Municipal d’Art, ubicada al Centre Cultural La Mercè. La professora de ceràmica, Providència Casals, ha remarcat la millora que significa aquesta inversió i recorda el gaudi i els beneficis emocionals que representa “fer ceràmica” i el fet que, enmig d’aquesta pandèmia, “és el nou ioga del segle XXI”.

Durant el curs 2020-2021 els tallers de ceràmica i escultura de l’Escola Municipal d’Art compten amb 40 alumnes, als quals s’han de sumar els 523 alumnes que passen per l’escola a través dels recursos educatius destinats a infants i joves. L’adquisició del nou forn ceràmic Tecno Piro, amb una potència de 22 kW i 400 v de tensió, permetrà donar un millor servei als tallers de ceràmica i escultura de l’escola.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.