Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona participa en l’11a edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans

Durant l’any es realitzaran activitats de sensibilització, visibilització i incidència política i social amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca que fan els defensors i defensores dels drets humans

L’Ajuntament de Girona participa en l’11a edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans. Aquesta setmana ha tingut lloc l’acte d’inauguració a Sant Boi de Llobregat amb l’assistència de més de 40 persones representants dels 27 municipis i de les 9 entitats i institucions que formen part del projecte. Durant tot l’any es realitzaran activitats de sensibilització, visibilització i incidència política i social amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca que realitzen els defensors i defensores, i per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites. 

“Des de Girona continuem implicats en la defensa dels drets humans, no només a la nostra ciutat sinó arreu del món. Per això és important seguir treballant en campanyes i activitats que serveixen per conscienciar la ciutadania, i a la vegada seguir activats davant les injustícies que s’estan produint a casa nostra i també en molts punts del planeta”, afirma la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi. 

La campanya central de l’edició d’enguany està enfocada en la defensa de la terra i el medi ambient amb intersecció en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades, el dret a la pau i els drets de les dones i del col·lectiu LGBTIQ+. En aquesta edició participen 14 activistes

A Girona es realitzaran diferents activitats i accions. Per una banda, es desenvoluparan 14 tallers virtuals dirigits als centres educatius amb un defensor o defensora dels drets humans.  Els instituts interessats podran inscriure’s a aquests tallers, que s’oferiran durant el primer trimestre del curs vinent, i disposaran d’unes fitxes didàctiques per treballar internament. Posteriorment es podran connectar per escoltar i conversar amb les persones defensores. 

També es duran a terme trobades de debat i intercanvi. Està previst organitzar entre juny i juliol dos seminaris en línia sobre la defensa dels drets mediambientals amb la participació de persones expertes en aquestes temàtiques i altres membres d’organitzacions de suport. En paral·lel, es desenvoluparan campanyes de recollida de firmes per a persones defensores que estan empresonades i es difondran entrevistes i material audiovisual sobre el projecte. 

Ciutats Defensores de Drets Humans és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, amb la participació de 27 municipis catalans, entre ells Girona, i de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Institut Internacional Català per la Pau, Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Des del 2013 es treballa conjuntament per visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen enfortint les xarxes de suport i protecció i millorant el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania catalana. 
 

Tornar