Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona inicia la licitació de les obres d’enderroc d’una part de l’antiga fàbrica Simon

Els treballs permetran cedir els terrenys al Departament d’Educació per a la construcció del nou institut Ermessenda

L’Ajuntament de Girona ha iniciat la licitació de les obres d’enderroc d’algunes de les construccions que formen part de l’antiga fàbrica Simon i que no són compatibles amb la construcció del nou institut d’educació secundària Ermessenda de Girona i del centre de formació d'adults que promourà el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L'import màxim de licitació de l’enderroc és de 388.068,19 euros (IVA inclòs). 

“L’enderroc no serà de tot l’edifici, sinó només de les naus interiors, i així anem avançant en l’acord que vam signar amb la Generalitat de Catalunya per a la construcció del nou institut Ermessenda. Aquest és un pas més en la transformació del carrer de Barcelona, que juntament amb altres equipaments i altres obres previstes mica en mica anirà consolidant una nova imatge adequada a la que mereix com a entrada sud de la ciutat”, afirma el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí. 

Les obres consisteixen en enderrocar les naus interiors i adossades del conjunt d’edificis situat al carrer de Barcelona números 142 i 144. Es mantindran en peu les edificacions que es puguin rehabilitar, i es tiraran a terra totes aquelles que no siguin útils. També s’enderrocaran tots els elements que estan situats on està previst que hi hagi el pati de l’institut.

Aquestes obres s’emmarquen en el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Girona i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya aprovat el 22 de novembre de 2019, per la Junta de Govern, en virtut de l’acord previ del Ple municipal. En ell s’establia posar a disposició de la Generalitat els esmenats terrenys que disposava l’Ajuntament de Girona a través d’una ocupació directa. També s’especificava que el consistori havia d’encarregar-se d’enderrocar els elements que no són compatibles amb el nou institut per lliurar a Educació exclusivament l'edificació a rehabilitar.  
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.