Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Vuit centres escolars de Girona participen en el projecte educatiu i ciutadà “Apadrinem escultures” 

Avui ha tingut lloc la cloenda de l’edició d’enguany de l’activitat que impulsen l’Ajuntament de Girona i Amics de la UNESCO.

Girona ha acollit aquest matí l'acte de cloenda del projecte educatiu i ciutadà “Apadrinem escultures” corresponent al curs 2020-21. L’esdeveniment ha tingut lloc a La Mercè i ha comptat amb l’assistència del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; del regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran; de la presidenta de l’associació Amics de la UNESCO de Girona, M. Dolors Reig, i d’alumnat i professorat dels centres escolars participants.
 
Durant la cloenda diversos infants, en representació d’alguns dels centres involucrats, han presentat el treball que han desenvolupat durant el curs. També han signat els anomenats fulls de compromisos cap a les escultures, que els acredita com a padrins i padrines de les escultures treballades i a través dels quals es comprometen a seguir vetllant per l’obra d’art que apadrinen, donant-la a conèixer a la ciutat i procurant el seu bon estat de manteniment.
 
En aquesta edició, el projecte s’ha desenvolupat en vuit centres educatius de Girona, sis escoles i dos instituts, que han participat en la iniciativa malgrat les restriccions provocades per la pandèmia. En total s’han apadrinat 15 escultures: Narcís i Irene, de Neus Cutrinas; Font de vida, de J. Fluvià; A Lluís Companys, de Josep M. Subirachs, i A Josep Irla, de Mercè Riba (Escola Migdia); Les foques, Les lletres toves, Parella i Estudiants, de Torres Monsó (Escola Josep Dalmau i Carles); Tors de dona, de Rosa Serra (Escola Joan Bruguera); Rellotge de sol, de Josep Duixans i Granotes, de Ramon M. Carrera (Escola Santa Eugènia); Mestres d’obra de la Catedral, de Josep M. Subirachs (Escola Verd); Die Mundi, de Pep Admetlla (Escola Vila-roja); A Josep Irla, de Mercè Riba i Llapis, de Torres Monsó (Institut Santiago Sobrequés i Vidal), i Contra l’invasor, de Miquel Blay (Institut Jaume Vicens Vives).
 
Aquest any, l’acte de cloenda també ha comptat amb l’assistència d’algunes de les persones escultores o familiars dels autors de les escultures apadrinades. En aquest sentit hi han estat presents les escultores Rosa Serra i Neus Cutrinas; la filla i la néta de l’escultor Ramon M. Carrera (Banyoles, 1925-Girona, 2020), M. Àngels Carrera i Sara Ortega Carrera, respectivament; la vídua de Josep Duixans (Barcelona, 1928-Girona, 2018), Conxita Domènech, i la filla de Francesc Torres Monsó (Girona, 1922-2015), Elisa Torres Monsó.

“L’educació d’infants i jovent lliures i responsables passa per fer de l’educació i de la cultura un projecte de ciutat obert a tothom, i on totes les persones en formin part. Girona ha de ser ciutat educadora en els valors cívics a temps complet, que garanteixin més i millors oportunitats educatives, més enllà de l’escola. És per això que és tan necessari aquest treball de transversalitat entre l’educació i la cultura”, ha explicat el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

“Vull agrair a tothom la seva implicació i la seva dedicació en un projecte ampli, que no només va adreçat a l’alumnat, sinó a tot el món educatiu: professorat, famílies i persones responsables de l’educació a Girona. Tot plegat amb un objectiu: apropar els més joves al parc escultòric de la ciutat per tal de poder-lo conèixer, estimar i conservar”, ha assegurat per la seva banda el regidor Àdam Bertran.

El projecte “Apadrinem escultures” va ser ideat pels Amics de la UNESCO de Girona i iniciat el curs 2001-02 amb l’objectiu de despertar els valors, crear actituds i desenvolupar hàbits eficaços per a la preservació i la defensa del patrimoni escultòric dels nostres carrers i places. Actualment és un dels prop de 400 recursos educatius que l’Ajuntament de Girona ofereix als centres escolars de la ciutat a través de La Caseta - Recursos Educatius.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.