Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona tornarà a participar en la Mobile Week Catalunya aquest estiu 2021

Serà el tercer any d’aquesta iniciativa que té com a objectiu apropar la tecnologia a la ciutadania i en què participen 18 municipis catalans.

Mobile World Capital Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya han presentat avui al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona el contingut de la Mobile Week Catalunya 2021, que, en aquest tercer any d’existència, arribarà a 18 territoris catalans. Una setmana dedicada a apropar la tecnologia a la ciutadania a través de diferents activitats gratuïtes que combinen el format presencial i digital i que se celebrarà les setmanes del 21 al 27 de juny i del 5 a l’11 de juliol, depenent dels territoris. 

La ciutat de Girona hi tornarà a participar enguany, tal com va fer en les edicions del 2019 i del 2020. La proposta destacada d’aquest 2021 al municipi implicarà els casals d’estiu i plantejarà un joc d’orientació en què els joves assistents a 36 d’aquests casals hauran de fer servir dispositius tecnològics per orientar-se. 

“Girona som a la Mobile Week Catalunya des dels inicis, perquè creiem que les noves tecnologies són un dels grans àmbits de creixement econòmic, cohesió i modernització de la societat, i com a ciutat no ens en podem quedar al marge. La ciutat està sent capdavantera en projectes com el Blockchain, i una de les claus és fer arribar aquest empoderament tecnològic a la gent més jove, per això enguany hem redefinit els actes inclosos en la Mobile Week i hi participarem a través dels casals d’estiu”, afirma l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

A la demarcació de Girona també formaran part de la Mobile Week Llagostera, Figueres i Riudellots de la Selva. A Llagostera, l’especialista en tecnologia Josep Maria Ganyet liderarà una conferència sobre com els impactes de la 4a revolució industrial i la pandèmia han canviat el futur; Figueres plantejarà una taula rodona de dones TIC que lideren empreses emprenedores en el sector tecnològic com a exemple de nous models de negocis, i a Riudellots de la Selva abordaran les tecnologies emergents i l’impacte en tots nosaltres amb una ponència d’Alfons Cornella. 

Els representants dels territoris han estat els protagonistes de la presentació d’avui, destacant cadascun d’ells les activitats, en forma de tallers, conferències i taules rodones, que tindran lloc als seus territoris durant aquest estiu. A més dels quatre municipis de Girona, cinc municipis de la demarcació de Barcelona (Badalona, Mataró, Terrassa, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú); cinc de la Catalunya Central (Vic, Manresa, Igualada, Centelles i Rupit); dos de Lleida (Lleida i Mollerussa); un de l’Alt Pirineu (La Seu d’Urgell), i una comarca de les Terres de l’Ebre (Ribera d’Ebre) formaran part de l’edició 2021 de Mobile Week Catalunya.

En aquesta edició de la Mobile Week Catalunya hi ha tres temàtiques principals molts enfocades a cobrir les necessitats i inquietuds de la ciutadania: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. El Family Day és una altra de les novetats d’aquest any, una aposta per aprendre sobre tecnologia en família a través de l’entreteniment. Es tracta d’una jornada amb una programació especial per a què nens i nenes i les seves famílies puguin formar-se d’una forma dinàmica i divertida.  

Durant les setmanes del 21 al 27 de juny i del 5 a l’11 de juliol, els 18 territoris de tota Catalunya  impulsaran l’empoderament i alfabetització digital dels seus ciutadans, plantejant diferents espais de reflexió i participació que permetran adquirir eines i coneixements per afrontar el nostre present digital més informats i capacitats. Mobile Week Catalunya compta amb el suport de CaixaBank i Damm.  

Mobile Week 2021
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.