Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona bateja el parc del Mas Masó amb el nom del filòleg, escriptor i docent Jordi Vilamitjana i Pujol

Aquesta tarda tindrà lloc la descoberta de la placa en homenatge a la seva passió per l’ensenyament i la llengua, especialment dins la seva etapa a l’Institut Santa Eugènia

L’Ajuntament de Girona batejarà amb el nom de parc de Jordi Vilamitjana i Pujol una esplanada de Can Gibert del Pla com a homenatge a la seva passió per l’ensenyament i la llengua, especialment dins la seva etapa de docent a l’IES Santa Eugènia. La descoberta de la placa tindrà lloc avui a les 18 h, i comptarà amb les intervencions de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del regidor responsable del Nomenclàtor, Martí Terés; de l’exdirector de l’InstitutSanta Eugènia, Jordi Vilarrubí; del cap de redacció del Diari de Girona, Alfons Petit; i del representant del teixit associatiu de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, Albert Quintana.

A l’acte també hi assistirà família i amics de Vilamitjana, així com regidors dels grups municipals. Un cop descoberta la placa, el grup Som Barri de Santa Eugènia oferirà una batucada com a cloenda de l’homenatge. 

"La ciutat reconeix així la tasca cultural i pedagògica que va impulsar Jordi Vilamitjana des de molts àmbits diferents, i ho fa en un espai situat ben a prop dels llocs de Santa Eugènia que per a ell eren especials. El nom de Jordi Vilamitjana és encara ben present en el nostre record, i dedicant-li aquesta plaça ho serà també per a les generacions futures, aquelles per a les que tant es va preocupar", afirma l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

El nom de parc de Jordi Vilamitjana i Pujol va ser aprovat per la Comissió del Nomenclàtor de Girona i pel Ple a proposta de la CUP-Crida per Girona, per tal de preservar el nom del filòleg i escriptor. Fins ara l’esplanada no tenia cap nom assignat, però, era coneguda popularment com a parc del Mas Masó. L’indret està delimitat pels carrers de Salt, del Montnegre i de Maria Castanyer i Figueras, i molt a prop de l’Institut Santa Eugènia on Vilamitjana va dedicar bona part de la seva etapa de docent. 

Llicenciat en Filologia Hispànica i Catalana, Jordi Vilamitjana (Girona, 1957 – 2014) es va dedicar a l’ensenyament, especialment a la secundària, durant més de 30 anys. Va exercir a Banyoles, Olot i Girona. En aquesta darrera ciutat va ser professor titular de llengua i literatura catalanes d’ESO i Batxillerat a l’Institut Santa Eugènia. Entre les dècades de 1980 i 1990 va militar al sindicat Comissions Obreres en el qual va exercir diversos càrrecs i va participar en mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic. Entre 1985 i 1944 va coordinar la revista sindical 35 Hores.

Com a escriptor, va publicar llibres sobre matèries molt diferents com: Els pronoms febles (1987), De la pesseta a l’euro (2001), COMEXI, de Girona al món (2008) o Gironins d’abans del 36 (2008). Destaca la seva activitat com a articulista del Diari de Girona, des del 1993 fins a la seva mort. Els seus articles representen una radiografia de la ciutat i la societat gironina en tots els seus àmbits. Va ser guardonat dues vegades amb el premi Manuel Bonmatí que concedeix el Rotary Club, els anys 1995 i 2013.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.