Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza el 22 i 23 de maig de 2021 la 7a edició del Ludivers

El festival del joc i les cultures de la imaginació tindrà lloc als jardins de la Devesa i donarà protagonisme als jocs tradicionals i a les activitats en línia

L’Ajuntament de Girona organitza el cap de setmana del 22 i 23 de maig la 7a edició del Ludivers, el festival del joc i les cultures de la imaginació. L’esdeveniment tindrà lloc als jardins de la Devesa, de les 11 a les 14 h i de les 16 a les 19 h. Enguany es proposa un festival diferent, donant protagonisme als jocs tradicionals, a les instal·lacions participatives d’autor i d’autora i als espectacles Ludiversals, així com a les activitats en línia. 

"És important tornar a recuperar activitat, en tots els sentits, i especialment en àmbits com el familiar que ha patit especialment l'impacte de les restriccions per la pandèmia. Per això, per al Ludivers, hem fet un esforç molt gran per adaptar-nos a les circumstàncies actuals i garantir la seguretat de les persones assistents en un espai que s'hi adapta perfectament com són els jardins de la Devesa. Però a la vegada hem volgut mantenir l'essència del festival, i fer que grans i petits tornin a gaudir d'aquest festival del joc, i d'un espai on trobar-se, divertir-se i aprendre jugant", afirma la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi. 

Els nens i nenes podran conèixer els jocs populars i aquells amb els quals jugaven els adults i la gent gran quan eren petits a l’espai dedicat exclusivament als jocs tradicionals. A banda de jugar a les bitlles de sis, la morra, el bèlit, el io-io, el tir de fona i els jocs de destresa i tradicionals de taula, també hi haurà demostracions per part de practicants habituals. Aquesta és una activitat que va a càrrec de la Federació Catalana de Joc Tradicional. 

El festival també comptarà amb dos espectacles Ludiversals el dissabte (Tot sona, del Drapaire Musical, i Gelicadabra, de Fèlix Brunet) i dos més el diumenge (L’extraordinari viatge d’en Joan a un Japó de paper, de Vidalfont Paper, i Les vacances de la madame Roulotte, de la Bleda). Les quatre activitats, així com altres actes del programa, requereixen inscripció prèvia a través del web del Ludivers

A més, durant el cap de setmana hi haurà diferents propostes virtuals amb el Ludivers & talks (retransmès en directe al canal de Youtube del Ludivers), i el Planeta Juganer en línia a través de diferents plataformes com Discord i Twitch.

L’any passat l’esdeveniment es va haver de suspendre davant la pandèmia de la COVID-19. Enguany, però, el festival no ha volgut renunciar a la seva essència i s’ha adaptat a la situació actual. Hi haurà controls d’aforament i es garantirà en tot moment les mesures de seguretat sanitàries. 

El Ludivers és el festival més juganer de la ciutat, dedicat a tot allò que forma part del món lúdic, la creativitat i la imaginació. Està organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través del Centre Cívic Barri Vell – Mercadal, i l’entitat Ludus Mundi, i hi participen nombroses entitats, associacions i agents privats.

Per a més informació podeu consultar el programa i el vídeo promocional.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.