Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona s’adhereix al Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN)

La proposta respon a una reivindicació reclamada per diferents entitats gironines en el marc dels darrers Consells Municipals de Solidaritat i Cooperació (CMSC) i fou aprovada per àmplia majoria consistorial

El dilluns 10 de maig de 2021, el consistori municipal va aprovar una moció en suport del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN). L’acord, que ja havia estat adoptat per altres ciutats referents com Barcelona, París, Berlín o Washington, representa un avenç en la responsabilitat internacional i la lluita per la pau i la Noviolència des del marc municipalista, a més d’un triomf de la societat civil gironina per a sumar a l’Agenda pel desarmament global.

La proposta, que va ser duta al Ple Municipal per la Coordinadora d’ONGs solidàries de les comarques gironines i de l’Alt Maresme, respon a una reivindicació reclamada per diferents entitats gironines en el marc dels darrers Consells Municipals de Solidaritat i Cooperació (CMSC) i fou aprovada per àmplia majoria consistorial, amb l’excepció de dos vots en contra procedents de Ciutadans.

La moció advoca: “La nostra ciutat està profundament preocupada per la greu amenaça que suposen les armes nuclears per a les comunitats del Món. Creiem firmament que els nostres ciutadans tenen el dret a viure en un món lliure d’aquesta amenaça. Qualsevol ús d’arma nuclear, ja sigui deliberat o accidental, tindrà conseqüències catastròfiques, de llarg abast i duradores per les persones i el medi ambient. Per tot això, donem el suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears i reclamem als nostres Governs a signar-lo i ratificar-lo”.

Ciutats i pobles d’arreu del món, estan adherint-se a mocions en suport al TPAN recolzant la crida de la Campanya per l'Abolició de les Armes Nuclears (ICAN), impulsada a l'Estat espanyol per la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, Fundipau, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Mónsenseguerresisenseviolència, entre altres entitats.

Malgrat el seu poder letal i les terribles conseqüències humanitàries que es deriven del seu ús, les armes nuclears havien estat les úniques armes de destrucció massiva que no estaven prohibides pel dret internacional, fins que el 7 de juliol de 2017, es signà el TPAN amb el suport de 122 nacions. Des d’aleshores, s’ha instat a estats i governs locals a signar i ratificar aquest acord mundial tant necessari, que prohibeix l’ús, la producció i l’emmagatzematge d’armes nuclears i estableix les bases per a la seva eliminació total. El 22 de gener de 2021, el tractat adquirí estatut de llei internacional. Malgrat l’estat espanyol encara no l’ha ratificat, s’espera que l’aprovació de mocions com l’aprovada per l’Ajuntament de Girona, insti a les administracions superiors a donar el mateix recolzament i a signar i ratificar l’esmentat tractat.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.