Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Projecció del documental Ocupación S.A. amb la presència dels seus directors

El proper divendres 14 de maig a les 19h a l’Aula Magna de la Casa de Cultura, l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS-Girona) presenta el documental OCUPACIÓN S.A. (España/Brasil, 2020). La projecció, que es fa en col·laboració amb la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, comptarà amb la presència dels seus directors Sebastián Ruiz-Cabrera i Laura Daudén; de la regidora de Cooperació, Núria Pi Méndez; i de l’investigador de la UdG Carles Serra Salamé, de l’Equip Sàhara de la Universitat de Girona, responsables de l’exposició “Sàhara Occidental: la lluita contra l’oblit”, que acompanyarà la projecció.

Presentarà l’acte la Núria Pi Méndez, regidora de Drets Socials i Cooperació.

Taula de debat:

Laura Daudén, fundadora i guionista de la productora Forward, periodista i màster en Relacions Internacionals i Estudis africans. És especialista en temes relacionats amb els drets humans, havent treballat per a algunes de les principals onegés de Brasil. El 2011 va publicar el primer llibre editat al país sobre el conflicte al Sàhara Occidental.

Sebastián Ruiz-Cabrera, doctor en comunicació, periodista, màster en Estudis Africans i màster en Relacions Internacionals. Combina la seva faceta acadèmica com a investigador en diversos grups de recerca i professor de Política Internacional, cinema i estudis africans, amb el treball del fotoperiodisme i la realització de documentals. És cofundador de Wiriko, mitjà dedicat a les arts i cultures africanes.

Moderador: Carles Serra Salamé, antropòleg, professor a la Facultat d’Educació i Psicologia i director del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona. Des del 1994 ha participat en projectes de recerca i de cooperació amb els camps de refugiats sahrauís, com a membre de l’Equip Sàhara-UdG. Des d’aquest equip ha treball en la identificació i protecció del patrimoni arqueològic, històric i cultural sahrauí i en la creació de diversos Museus i exposicions per a donar a conèixer aquest patrimoni, tant a la mateixa població sahrauí dels camps de refugiats, com als col·lectius i persones solidàries amb el Sàhara Occidental

SINOPSIS DEL DOCUMENTAL:
El documental Ocupación S.A. és el retrat d'una traïció. Amb un enfocament minuciós i inèdit, el treball audiovisual de l’ONG basca MUNDUBAT i la productora brasilera FORWARD FILMS, exposa els noms i cognoms dels empresaris i polítics espanyols involucrats en l'explotació econòmica del Sàhara Occidental, l'última colònia d'Àfrica i un dels territoris més violents, militaritzats i censurats del món. Els testimonis recollits en aquest documental també revelen la cadena de silencis i mentides que comença en els centres de poder europeus i acaba a les ciutats ocupades pel Marroc, on homes i dones sahrauís resisteixen a la despulla i la negació dels seus drets.

La projecció anirà acompanyada de l'exposició "Sàhara Occidental: la lluita contra l'oblit", una exposició fotogràfica de la Universitat de Girona que repassa la història i la cultura d'un poble de persones refugiades que fa més de quaranta anys que reclamen justícia. L’exposició, ha estat comissariada per un equip de recerca de la Universitat de Girona que, des de l’any 1994 desenvolupa activitats als camps de refugiats sahrauís i als territoris alliberats del Sàhara Occidental, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD). L'objectiu: preservar de l’oblit la injustícia de què és víctima el poble sahrauí i  mantenir viva la memòria d’un poble que es veu sotmès a processos de canvi accelerat en condicions d’exili forçat i de repressió al seu propi territori.

Les places són limitades i cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.