Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona bateja una plaça de Palau-sacosta amb el nom de Fidel de Palau i Lola de can Vert

El consistori reconeix l’activitat altruista i col·laborada d’aquest matrimoni amb la ciutat i, en particular, el barri

L’Ajuntament de Girona reconeix l’activitat altruista i col·laboradora de Fidel Rodríguez Barrufet i Lola Pérez Guinó amb la ciutat i, en particular, amb el barri de Palau-sacosta batejant la plaça del carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona amb els seus noms. La descoberta de la placa tindrà lloc el pròxim dilluns a les 18.30 h, i estarà encapçalada per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

En concret l’indret, situat just al costat de la pista esportiva del barri, passarà a dir-se plaça de Fidel de Palau i Lola de Can Vert, ja que així eren coneguts. El nom és una proposta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Palau-sacosta, i ha estat aprovat per la Comissió del Nomenclàtor i pel Ple municipal.

El matrimoni format per l’obrer, Fidel Rodríguez Barrufet (Barcelona, 1916 – Palau-sacosta, 2006), i la mestressa de casa, Lola Pérez Guinó (Palau-sacosta, 1924 -2011), estava molt vinculat al barri col·laborant en les diferents activitats que s’hi desenvolupaven. Eren molt coneguts a Palau-sacosta per la seva activitat altruista i col·laboradora en el veïnat.

Rodríguez era treballador de l’empresa Indústrias Químicas y Tartáricas, i durant la Guerra Civil va defensar la República al front d’Aragó i de Madrid. Va ser empresonat a Sigüenza i a Sòria, però acabada la guerra torna a Girona amb l’ajut de veïns de Palau-sacosta, on va participar en la reconstrucció de l’església parroquial. Durant el servei militar a Vigo es va treure el títol de practicant militar. Aquesta experiència li va permetre desenvolupar la tasca de practicant al veïnat sense cap contraprestació. Aficionat a la pesca, l’horticultura, la lectura, la música i al teatre, va formar part del cor parroquial de ca l’Anglès. Es va casar el 15 de setembre de 1944 amb la Lola Pérez, qui va néixer el Mas Vert de Palau-sacosta. Junts van tenir deu fills.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.