Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona instal·larà plaques solars fotovoltaiques al Mercat del Lleó, a piscines cobertes i a equipaments esportius i educatius de Girona Est

L’objectiu és disminuir les emissions de CO2 a l’atmosfera i alhora fer front a la pobresa energètica. El projecte ha estat aprovat inicialment avui per Junta de Govern Local i té un cost de 476.630,49 euros

L’Ajuntament de Girona instal·larà plaques solars fotovoltaiques al Mercat del Lleó, a les piscines cobertes de Palau i de Santa Eugènia, al Pavelló de Vila-roja i a l’Escola Font de la Pólvora. Aquest matí s’ha aprovat inicialment el projecte per Junta de Govern Local. Aquesta acció respon a la voluntat del consistori de continuar apostant per les energies renovables i la disminució de les emissions de CO2 a l'atmosfera, al mateix temps que s'aconsegueix una producció local de l'energia que l'Ajuntament pot autogestionar i fer front a problemàtiques com la pobresa energètica. 

“Estem compromesos en fer que Girona sigui una ciutat sostenible en tots els àmbits, i això també implica començar a produir la nostra pròpia energia aprofitant els equipaments municipals, fet que també repercutirà en beneficis socials. Tenim la convicció que el projecte serà positiu per a Girona, i un cop estigui en marxa estarem molt pendents d’analitzar-ne els resultats per tenir-los en compte de cara a les decisions que haguem de prendre en el futur. Vivim en un context de crisi climàtica, i això ens obliga a les administracions a ser valents i a tirar endavant projectes que puguin ser positius per a la bona salut de la ciutat i el planeta”, afirma el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitat de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.

Les plaques que s’instal·laran són de modalitat compartida i permetran, sense haver de realitzar una connexió física, traslladar la producció excedent d’energia en altres equipaments o habitatges propers de menys de 500 metres de distància. Per exemple, està previst que el sobrant de les plaques de la piscina de Santa Eugènia compensi les factures energètiques d’altres punts com el Pavelló Montfalgars, l’Escola Montfalgars, l’Escola Dalmau Carles i el camp de futbol de Santa Eugènia.

Alhora, aquest sistema permetrà fer front a la pobresa energètica, ja que un percentatge de la producció d’energia es podrà destinar a habitatges de protecció social o de famílies vulnerables ubicats a la zona. En aquest sentit, s’han detectat dos equipaments idonis: l’Escola de Font de la Pólvora i el Pavelló de Vila-roja.  

La resta d’equipaments s’han seleccionat perquè són grans consumidors energètics i per la seva proximitat amb altres espais per poder compartir l’excedent d’energia. També s’han valorat altres aspectes més tècnics com el tipus de coberta, l’orientació solar i l’absència d’ombres. Actualment, a la ciutat hi ha dos centres municipals que compten amb plaques solars: el Mercagirona i el Centre Cívic Ter. 

Aquest projecte s’emmarca dins el Pla d'Acció d'Energia Sostenible de Girona. Té un cost de 476.630,49 euros (IVA inclòs), que queda desgranat de la següent manera: 116.383,60 euros per les plaques del mercat; 90.205,90 euros, per les del pavelló; 82.212,52 euros, per les de l’escola; 131.853,16 euros, per les de la piscina de Palau; i 55.975,31 euros, per les de la piscina de Santa Eugènia. 

Ara el projecte passarà a exposició pública, i un cop finalitzi aquest període s’haurà d’aprovar definitivament per Junta de Govern Local. Tot seguit, es podran licitar les obres d’instal·lació de les plaques solars. 
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.