Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Dispositiu d’Inserció Sociolaboral del projecte Treball als barris tanca el primer trimestre amb la inserció de 25 persones

El Dispositiu d’Inserció Sociolaboral del projecte Treball als barris, que actua als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, combina accions d’orientació laboral i de millora de les competències tècniques, de base i transversals, amb l’objectiu de millorar el nivell d’ocupabilitat de les persones participants i facilitar la seva inserció en el mercat laboral

Durant el primer trimestre de l’any s’ha comptabilitzat la inserció de 25 persones. D’aquestes, 7 s’han inserit com a resultat de la participació en els dos certificats de professionalitat que es van iniciar l’octubre de 2020 i han aconseguit un contracte de treball a la mateixa empresa on han realitzat el període de 80 hores de pràctiques, que pot dur a terme l’alumnat que ha superat amb èxit la part teòrica dels certificats. 

Els certificats de professionalitat programats han estat els següents:

  • Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, nivell 1 (490h).
  • Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, nivell 2 (270h).

Del total de persones inserides durant el primer trimestre de 2021, un 44% són homes i un 56% dones. Destaca, de forma negativa, la temporalitat dels contractes. En concret, un 96% dels contractes són temporals i només un 4% indefinits. Els principals sectors d’ocupació (segons classificació CNAE) han estat Activitats sanitàries i Activitats administratives i serveis auxiliars, amb un 25% dels contractes cadascun. Una altra dada significativa és que el 45% dels contractes són insercions directes, entenent com a tals les ofertes de feina que s’han gestionat directament des del Servei Municipal d ‘Ocupació i en què s’han inserit les persones participants del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral.  

Les xifres obtingudes són tot un èxit i demostren l’impacte positiu que té, per a les persones en situació d’atur, la participació en accions que impliquin una millora del seu capital competencial. 

En aquest sentit, des del Servei Municipal d’Ocupació, s’encoratja a totes les persones en recerca de feina a invertir temps en actualitzar coneixements, adequar el perfil laboral a les necessitats presents i futures del teixit empresarial i a definir objectius laborals concrets i coherents amb la pròpia persona. 

Més informació sobre els certificats de professionalitat i les especialitats que imparteix l’SMO:
https://web.girona.cat/smo/persones/formacio/certifprof

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.