Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Real Cámara i l’espectacle familiar “Ondina” de Les Anxovetes, aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona

La reconeguda formació de cambra liderada pel violinista Emilio Moreno, interpretarà el “Concerti Academici a Quattro, op. 4” de F. J. de Castro. El grup d’havaneres gironí de veus femenines oferirà un concert teatralitzat per a tota la família al voltant del món de l’havanera

L’Auditori de Girona compta amb dues propostes musicals d’estils i formats diversos aquest cap de setmana: el concert de La Real Cámara (divendres 16 d’abril) i l’espectacle infantil d’havaneres Ondina de Les Anxovetes (diumenge 18 d’abril). Les entrades estan disponibles a www.auditorigirona.org.

Amb la voluntat de recuperar el patrimoni musical hispànic dels segles XVII i XVIII, el violinista Emilio Moreno va rebre l’encàrrec el 1992 de crear i dirigir un grup de cambra que pogués interpretar el ric repertori inèdit d’aquesta època. Autèntic especialista de l’obra de Boccherini i Corelli, s’ha envoltat dels millors músics europeus per presentar al màxim nivell les obres de Francisco José de Castro (1670-1730), compositor i violinista espanyol del període barroc. La formació, que ja va actuar a Girona el 2016, arriba ara a la ciutat per presentar un segon catàleg d’obres d’aquest compositor, en col·laboració amb el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM): el Concerti Academici a Quattro, op. 4. Una interpretació de la mà d’Emilio Moreno i Enrico Gatti (violí), Mercedes Ruiz (violoncel), Aarón Zapico (clave), Pablo Zapico (tiorba i guitarra) i Rodrigo Gutiérrez (oboè), que tindrà lloc el divendres 16 d’abril a les 20 h a la Sala de cambra (12 €).
Havaneres en família
Les Anxovetes, el grup d’havaneres cantat íntegrament en femení, presenta aquest diumenge 18 d’abril a les 12 h a la Sala Montsalvatge, una proposta per gaudir en família: Ondina. Un conte musicat en què, entre diàlegs i cançons, redescobreixen el món de l’havanera i tot el que l’envolta. L’espectacle explica la història de tres germanes que vivien a la muntanya, però enyoraven molt el mar, on havien nascut. El pare, mariner, va morir en una tempesta mentre pescava i la mare, plena de tristesa, va decidir que ja no volia saber res més del mar i es va endur les seves tres filles a viure a muntanya. Decidides a tornar al lloc on pertanyien les tres germanes emprenen un viatge cap al seu lloc d’origen tot seguint la crida de les ondines (uns éssers fantàstics de la mitologia popular que viuen al mar), i d’aquesta manera redescobreixen les barques, els mocadors blancs, les tavernes, l’avi que va anar a Cuba, i el rom cremat, entre d’altres. 
Les Anxovetes va néixer l’estiu del 2013 a Girona i està format per Marta Pérez (veu aguda/mitja), Montse Ferrermoner (veu aguda/mitja) i Tona Gafarot (veu greu), i també pel guitarrista Salva Gallego, el contrabaixista Xevi Pasqual i el tècnic de so Xevi Salvatella.
 

https://auditori.girona.cat/cat/programacio.php
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.