Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Mercè comença la primavera amb noves propostes culturals i formatives

Destaquen la cinquena edició del cicle “Del poema a la cançó” amb Lali Barenys, Carles Beltran, Judit Neddermann i Eduard Iniesta i l’exposició “Apunts i Notes” de Mim Juncà.

“Del poema a la cançó”. Judit Neddermann

El Centre Cultural La Mercè comença la primavera amb noves propostes culturals i formatives. Entre les activitats que es portaran a terme en les properes setmanes, cal destacar la cinquena edició del cicle “Del poema a la cançó”, que en aquesta ocasió comptarà amb els artistes amb Lali Barenys, Carles Beltran, Judit Neddermann i Eduard Iniesta, i l’exposició “Apunts i Notes”, de Mim Juncà. 

La nova edició del cicle “Del poema a la cançó” comptarà amb la presència dels artistes Lali Barenys, Carles Beltran, Judit Neddermann i Eduard Iniesta, que conversaran amb Mariàngela Vilallonga, catedràtica de filologia llatina a la Universitat de Girona; Josep Pujol, escriptor, poeta i professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya i a l’Aula d’escriptura de Girona; i Margarida Casacuberta, doctora en Filologia catalana i especialista en literatura catalana dels segles XIX i XX. Parlaran sobre la poesia de Mercè Rodoreda, Miquel Martí i Pol i Joan Margarit. Les converses tindran lloc els dimarts 10, 17 i 24 de maig, a les 19 h, a l’Auditori de La Mercè. Aquesta iniciativa està organitzada per l’Escola Municipal d’Humanitats conjuntament amb la Càtedra de Poesia Contemporània Joan Vinyoli i la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona 

A més, aquesta primavera l’Escola Municipal d’Humanitats organitzarà una nova edició del Club Trias de lectura d’assaig conjuntament amb la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona. La lectura escollida en aquesta ocasió és Feixisme persistent. Radiografia de la Itàlia de Matteo Salvini, d’Alba Sidera. Hi haurà dues trobades prèvies per discutir l'obra, els dimarts 5 d’abril i 3 de maig, abans de trobar-se, en una tercera sessió, amb l'autora de l’assaig, el dimarts 7 de juny.

Continua la col·laboració amb el Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona a través del cicle Bòlit Pensament, amb conferències, debats i seminaris vinculats a les exposicions del Bòlit per tal d’acostar-hi el públic des de la reflexió, el debat i el diàleg. Aquesta primavera vindran a La Mercè l’escriptor Eloy Fernández Porta per presentar el seu llibre Los brotes negros dins del context de l’exposició "Narcohumanisme", el 12 de maig, a les 18.30 h; la comissària Glòria Picazo i l’artista Francesca Llopis debatran, el 26 de maig, a les 19.30 h, sobre Els insectes i l’art, vinculat a l’exposició “Insectòdrom”; i, finalment, faran la transició cap a la programació i, finalment, farà la transició cap a la programació d’estiu, Joan Fontcoberta, que el dijous, 30 de juny, a les 18.30,  farà una presentació de la recerca que està duent a terme a Le Fresnoy en paral·lel a l’exposició “Biennal 2064”.

L’Aula d’escriptura també prepara dos monogràfics presencials. El primer és “Microrelats II”, la segona part del curs de Microrelats iniciat a l’hivern, a càrrec de l’escriptor i assagista Damià Bardera, i comptarà amb quatre sessions el 23, 25, 30 de maig i 1 de juny. El segon monogràfic, “Entre llivanyes i juntures. Quatre poetes catalanes dels segles XIX i XX”, es tracta d’un curs d'anàlisi literària per donar a conèixer quatre poetes catalanes dels segles XIX i XX:  Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Maria Mercè Marçal i Dolors Miquel, posar-ne en valor els seus versos i establir lligams expressius i temàtics que permetin teixir una genealogia poètica femenina catalana. El curs tindrà lloc els dilluns 30 de maig, 13, 20 i 27 de juny, i anirà a càrrec de Maria Callís, poeta i professora associada a la Universitat de Barcelona, on imparteix classes de Filologia catalana.

Pel que fa a la programació d’exposicions de l’Escola Municipal d’Art, continua la mostra inaugurada el passat 23 de març, “Et Elisa devint Didon”, de l’artista multidisciplinària Anna Ill, en col·laboració amb la Fundació Vila Casas, que reunirà l’artista, la comissària Natàlia Chocarro i la doctora en Història de l’art, Saray Espinosa, en una taula rodona per conèixer més a fons l'obra plàstica de l'artista i la (re)visita del relat de la jove llegendària princesa fenícia, Elissa-Dido. La conversa tindrà lloc el dimarts, 19 d’abril, a les 19.30 h. 

També cal ressaltar la nova mostra de l’artista Mim Juncà, “Apunts i notes”, que es podrà veure del 6 de juny al 28 de juliol. En paraules del crític d’art Eudald Camps, “tota l’escriptura de Mim Juncà és una forma de dibuix, de la mateixa manera que tots els seus dibuixos són una forma d’escriptura. L’obra de l’artista de Banyoles, en aquest sentit, no té gèneres ni etapes: es tracta d’un sol projecte creatiu que, en sentit estricte, no és un projecte. La seva naturalesa més íntima és idèntica a la de l’interrogant recursiu”. La inauguració de la mostra tindrà lloc el dijous, 2 de juny, a les 19 h, i el divendres 10 de juny, a les 18.30 h, l’artista oferirà una visita guiada al voltant de l’exposició. 

Una altra de les exposicions que es podran veure properament és “Gorrers, vividors...kapital”, de l’artista Marisa F. Moran, que obrirà les portes al públic el dijous, 26 de maig, a les 19 h. La idea d’aquest treball neix durant els cursos de l'EMA de l’any 2013 i d’un projecte titulat "EL CAPITAL". L’artista defuig de l’estètica i de la perfecció: "L’art no ha de ser bell però, bell o no, ha de "SORPRENDRE". Pren com a punt de partida la crisis global en la que vivim, per mostrar les despietades conseqüències d’un sistema capitalista que desposseeix poblacions senceres dels seus recursos humans i naturals, causant pobresa i penúria arreu el món. L’exposició es podrà visitar fins al 15 de juliol. 

La programació de les activitats de l’Escola Municipal d’Art es completarà amb el Taller de pintura en gran format, amb l’artista Borbala Rampay Balassa, amb les places exhaurides, per celebrar el Dia Internacional de l’Art, el 8 d’abril, una nova obra del cicle Escultures al claustre, “Alegria”, de Bamala Borruel (nom artístic de Josep Bamala), del 23 de maig al 15 de juny, i que es complementarà amb una classe magistral on ens parlarà del procés creatiu que segueix a l'hora de crear les seves escultures, el dimarts, 26 de maig, a les 18 h. 

Al plafó d’Art propi s’hi pot veure el projecte mural del grup EMA Jove, “Esclat”, fins al 15 de maig i, del 27 de maig al 24 de juny, serà el torn de l’alumnat de serigrafia de l’EMA que hi mostrarà l’obra “Impressió”. Finalment, la canalla de l’escola també  exposarà els treballs realitzats durant el curs en un nou espai anomenat el Racó de l’EmaXics, que es podrà visitar del 19 de maig al 30 de juny al claustre de La Mercè.

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.