Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Mercè comença la primavera amb noves propostes culturals

Destaquen la quarta edició del cicle “Del poema a la cançó” amb Pau Riba, Joanjo Bosk i Gemma Humet i l’exposició “DOblar, REpetir, MIrar”, de l’artista Joan Vilajoana.

El Centre Cultural La Mercè comença la primavera amb noves propostes culturals i formatives. Entre les activitats que es portaran a terme en les properes setmanes, cal destacar la quarta edició del cicle “Del poema a la cançó”, que en aquesta ocasió comptarà amb els artistes Pau Riba, Joanjo Bosk i Gemma Humet, i l’exposició “DOblar, REpetir i MIrar”, de Joan Vilajoana, que es podrà visitar del 27 de maig al 27 de juliol.

La nova edició del cicle “Del poema a la cançó” comptarà amb la presència de Pau Riba, Joanjo Bosk i Gemma Humet, que conversaran amb Mita Casacuberta, Anna Perera i Pere Martí sobre la poesia de Clementina Arderiu, Carme Guasch i Joana Raspall. Les converses tindran lloc els dimecres 28 d’abril, 5 i 12 de maig, a les 19 h, a l’Auditori de La Mercè. Aquesta iniciativa està organitzada per l’Escola Municipal d’Humanitats conjuntament amb la Càtedra de Poesia Contemporània Joan Vinyoli i la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona 

A més, aquesta primavera l’Escola Municipal d’Humanitats organitzarà una nova edició del Club Trias de lectura d’assaig conjuntament amb la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona. La lectura escollida en aquesta ocasió és Radical(s). Una reflexió sobre la identitat, de Saïd El Kadaoui. 

També tornaran els monogràfics presencials de l’Aula d’escriptura. El primer és “Introducció a la poesia: versificació i grans temes”, a càrrec de l’escriptora i professora Rosa Font, i comptarà amb quatre sessions que tindran lloc els dimecres 12, 19, 26 de maig i 2 de juny, a les 18 h. Aquestes sessions tenen un doble objectiu. D’una banda, conèixer els grans temes de la poesia de tots els temps i, d’una altra, introduir les tècniques poètiques bàsiques: la versificació i el ritme, les figures poètiques i les imatges, a través de la lectura i el comentari de poemes i de la pràctica al voltant de la matèria de cada sessió. El mes de juliol tindran lloc els monogràfics “Poesia contemporània: fonaments de l'escriptura experimental”, a càrrec del poeta i editor Roger Costa-Pau, i “Desig i pietat: la poesia de Josep Carner”, a càrrec de l’escriptor Esteve Miralles. 

Pel que fa a al programació de les exposicions, cal ressaltar la nova mostra de l’artista Joan Vilajoana, “DOblar, REpetir, MIrar”, que es podrà veure del 27 de maig al 27 de juliol. Després de més de 15 anys treballant amb el paper com a material, desfent-lo, triturant-lo o tenyint-lo per a tornar a fer paper, Joan Vilajoana presenta la seva darrera exposició, en la qual canvia la tècnica per passar a doblegar el paper. A partir d'un full de diari, que doblega i redoblega, es qüestiona, entre altres coses, si el fet de doblegar un full de diari d’una manera concreta i repetir-ho infinitament pot esdevenir art.

Una altra de les exposicions que es podran veure properament és “1991”, que obrirà les portes al públic aquest divendres, dia 9 d’abril, i que està formada per fotografies de Jordi Play. La mostra està organitzada per l’Associació Foto Torroella i Amics del Museu d’Art de Girona, en col·laboració amb el Centre Cultural La Mercè. L’exposició s’emmarca dins de les activitats del Mirades, 7è Festival de Fotografia del Baix Empordà i mostrarà el treball del Centre de Formació Professional i Ocupacional Pont del Dragó amb joves amb discapacitats físiques severes, durant els anys previs als Jocs Olímpics de Barcelona. L’exposició es complementa amb una visita guiada el 16 d’abril, a les 17 h.

La programació de les activitats de l’Escola Municipal d’Art es completarà amb la sortida d’urban sketchers, “Dibuixa Girona”, amb les places exhaurides, per celebrar el Dia Internacional de l’Art, el 16 d’abril, i una nova obra del projecte Art propi: “Col·lapse”, de Joana Higuita. Aquesta proposta es podrà veure del 7 de maig al 24 de juny i, amb ella, Higuita reflexiona sobre els canvis i les transformacions que pateix el món. També cal assenyalar les activitats complementàries a les exposicions ja en marxa com són la classe magistral de l’escultura de Juan de la Cruz, el 14 d’abril, a les 19 h, dins del cicle Escultures el claustre; la visita guiada “Parlem de somnis, transparències, absències”, de la mà de Vicenç Viaplana, el 17 d’abril, a les 12 h, i una conversa-xerrada amb el mateix Viaplana arran de l’exposició “La veritable il·luminació no brilla”, que es podrà visitar fins al 21 de maig.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.