Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona impulsa una nova activitat de turisme sostenible en família per descobrir el Ter

La iniciativa forma part del programa de Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible (TTFS) en què també participen els ajuntaments de Lleida i de Perpinyà i el Consorci del Ter

Girona compta amb una nova proposta de turisme familiar per gaudir de la natura sense sortir de la ciutat. L’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració del Consorci del Ter, ha ideat un conjunt d’activitats d’observació i de descoberta de l’entorn amb l’objectiu de donar a conèixer la fauna i la flora que ofereix el Parc Fluvial del Ter. La realització de l’activitat suposa, al mateix temps, l’oportunitat de familiaritzar-se amb el recorregut que la ciutat té arranjat al llarg de la llera d’aquest riu i que es pot fer tant a peu com en bicicleta.

“L’activitat familiar del Parc Fluvial de les Ribes del Ter és una acció a escala local que emprèn transformacions centrades en la resiliència tal com marca l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, i que ofereix condicions per ser una activitat totalment segura. Així mateix, és una aposta per un turisme sostenible i de proximitat, dos factors clau en la reactivació del turisme en el context actual”, ha explicat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes. 

En total, es proposen deu activitats adreçades als infants i relacionades amb aquest paratge natural, on el pas del riu ha propiciat l’aparició d’una gran varietat de plantes i d’animals. La humitat permet que hi visquin diversos tipus d’arbres, com pollancres, salzes, verns o freixes de fulla petita. La vida animal també hi és rica, i s’hi troben des d’amfibis com granotes i gripaus fins a petits mamífers com conills i llúdrigues, passant per tota mena d’aus i algun rèptil. El document per seguir l’activitat es pot consultar i descarregar al web de turisme Girona en diversos idiomes, o anar-lo a buscar a l’Oficina de Turisme de Girona. 

Aquesta proposta familiar s’emmarca dins el projecte Interreg POCTEFA TTFS “Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible”, en què també participen els ajuntaments de Lleida i de Perpinyà i el Consorci del Ter per promocionar un turisme saludable de descoberta dels espais fluvials del Ter, Tet, Fluvià i Segre.

El programa busca, d’una banda, adequar els espais naturals més propers al riu conservant els seus valors ecològics i, d’altra banda, fomentar l’activitat turística vinculada als cursos fluvials, sempre amb un caràcter sostenible i respectuós amb l’entorn natural. D’aquesta manera es recuperen espais verds per al gaudi de la població local i s’ofereix a qui ho vulgui redescobrir la natura més pròxima de forma segura, senzilla i tranquil·la.

Per agrupar totes les activitats relacionades amb la iniciativa, els ajuntaments de Girona, Lleida i Perpinyà han creat la marca de turisme sostenible “Via de Riu”. Aquesta marca, relacionada amb els conceptes de “turisme fluvial”, “ciclisme”, “mediambiental”, “sostenible” i “transfronterer”, permetrà als socis posar en valor els diferents actius i recursos turístics dels territoris, lligats al voltant d’un eix principal, el turisme d’itinerància sostenible.

La creació de la marca contribueix també a assolir un dels reptes del projecte, el de treballar conjuntament entre els diversos territoris, posant així a l’abast de la població una oferta turística més àmplia i completa, i creant sinèrgies i economies d’escala pel que fa a la promoció i a la comunicació del producte turístic global.

Fulletó de l'activitat
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.