Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona participa en la primera edició del festival de cinema i drets humans Impacte! a través del Truffaut

La mostra, que tindrà lloc del 8 a l’11 d’abril, vol ser un espai de reflexió i debat sobre els drets humans i la justícia global arreu del món

La ciutat de Girona participa en la primera edició del festival de cinema i drets humans Impacte! a través del Truffaut. El pròxim 8 d’abril s’inaugurarà aquest nou espai que neix de la mà de l’Associació Impacte. Cinema i Drets humans amb la voluntat d’impactar a través del cinema i generar un debat ric entorn dels drets humans i la justícia global. 

Aquesta primera edició serà híbrida. Del 8 a l’11 d’abril les projeccions tindran lloc de manera presencial a quatre ciutats catalanes: Girona (Truffaut), Barcelona (Cinemes Girona), Sant Feliu de Llobregat (CineBaix) i Lleida (ScreenBox). Aquests primers quatre dies de festival comptaran amb la projecció de 10 curtmetratges i 10 llargmetratges, i diversos debats i cinefòrums amb experts i membres dels equips de les pel·lícules. A partir del 12 d’abril i fins al dia 25, Impacte! traslladarà la seva programació a Filmin i al web propi del festival, on es podrà gaudir d’una programació ampliada des de casa.

Impacte! aposta per temàtiques clau en un moment en el qual cal revisar els desequilibris del món, travessats i accelerats per la pandèmia de la COVID-19, posant de manifest les injustícies i abordant solucions a través del debat, l’empatia, la mirada crítica i el compromís. D’aquesta manera, els films d’aquesta primera edició tractaran temes tan urgents i actuals com la migració, el refugi i l’acollida; la pobresa i el dret a una vida digna; l’empoderament femení i les violències vers les dones, i els crims d’Estat i la transsexualitat. 

Gran part de les pel·lícules que es mostraran al festival són estrenes a Catalunya i de recent producció com els llargmetratges L’Aventure (França, 2020) de Marianne Chaud, un documental sobre migració i acollida; Once Upon a Place (Estats Units i Espanya, 2020) de Cèlia Novis sobre memòria històrica espanyola als EUA; The Muddy River of Bassim (Grècia, 2019), un documental de Thomas Sideris sobre el tancament de fronteres de la UE; Mujeres de arena (Espanya, 2021) d’Agustín Domínguez que parla sobre l’empoderament femení en contextos de pobresa; La mala noche (Equador, 2019) de Geminiano Pineda i Gabriela Calvache sobre l’explotació sexual de menors o Iranian Lives Matter, una sorprenent peça anònima rodada l’any 2020 sobre els crims d’estat a l’Iran.
 

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.